Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální bitka v Písku: Školačky surově zmlátily menší spolužačku

Autor: hra - 
3. září 2020
14:58

Nejen slabšími povahami otřáslo video, které koluje na sociální síti. Na něm rozběsněné školačky surově zbily menší dívku. Útok byl tak brutální, že napadená skončila s poraněním hlavy v nemocnici.

K napadení došlo před zraky dalších dětí 22. srpna v jihočeském Písku nedaleko Výstaviště a letního kina. Útočnice nejprve tahaly dívku za vlasy, pak ji prudce strčily, až spadla na záda a uhodila se při tom do hlavy o betonovou dlažbu. 

Aby toho nebylo málo, do dívky na zemi ještě obě koply. Zahnal je až hlas dospělého muže. „Všichni ty holky tady známe. Jsou s nimi jen problémy. Taky teď už několik dní nejsou nikde vidět. Dřív tu různě v okolí posedávaly a nyní se bojí,“ uvedla jedna ze sousedek.

Případem se zabývá policie. Vzhledem k věku útočnic, kterým ještě nebylo 15 let, je ale na informace skoupá. „Vyslýcháme svědky i hlavní aktérky, případně uvítáme další svědectví. Stačí zavolat na linku 158. Je to příliš živé, rozbouřilo to hladinu veřejného mínění, ale lidé se nemusejí bát, že by policisté tuto kauzu do posledních podrobností neprošetřili,“ řekla Blesku policistka Kamila Čuřínová Ingrišová. Podle zjištění Blesku se dívky ve věku 12 a 13 let dobře znaly, měly mezi sebou spory, které vyvrcholily bitkou. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání