Na pódiu se během deseti večerů vystřídají známé osobnosti z řad českých a slovenských zpěváků, herců nebo sportovců. Po celou dobu budou však ukryti v úžasných maskách. Před obecenstvo tak postupně předstoupí Páv, Jednorožec, Chobotnička, Krokouš, Bubák, Buldoček, Zajíc, Zmrzlina, Lev, Panda, Robot a Hmyzák. Na konci každé epizody se vždy jedna z celebrit s pořadem rozloučí, a teprve až poté dojde k jejímu odmaskování, aby se všichni dozvěděli, kdo se pod maskou po celou dobu skrýval. Ještě než však k velkému odhalení dojde, musí čtveřice detektivů uhodnout, o koho jde. Jednoduché to mít rozhodně nebudou, protože když soutěžící promluví nebo zazpívá, je jeho hlas ještě lehce pozměněný.

Střežené tajemství

Po celou dobu natáčení, a to i v zákulisí, je identita soutěžících pečlivě střežena a ani nikdo ze štábu do poslední chvíle netuší, kdo se skrývá pod kterou maskou. Podle svých výkonů na jevišti jsou jednotlivé masky odměněny přízní publika, které také rozhoduje o jejich postupu do dalšího kola. Ten, kdo obdrží nejméně hlasů, nepostupuje – a v tu chvíli přichází na řadu porota, která se snaží uhodnout, kdo že to před nimi stojí. Jakmile padne jméno, soutěžící si přede všemi masku sundá a odhalí svou identitu. Aby měla porota vůbec šanci uhodnout, kdo se to pod maskou skrývá, dostává v průběhu show nejrůznější indicie a lehké nápovědy, které ji mohou dovést k pravému jménu. K tomu mají detektivové vždy možnost položit soutěžícímu jednu otázku, a tím se ještě více posunout ke správné odpovědi.

VIDEO: Komu fandí Jiřina Bohdalová?

Video
Video se připravuje ...

Zlatá maska už dnes večer! Komu fandí Jiřina Bohdalová? FTV Prima

Natáčení v Maďarsku

Celá soutěž se kvůli utajení natáčela v Budapešti před tamním publikem. Pouze dva lidé ze štábu vědí, kdo kterou masku oblékl, ostatní však nemají ani tušení.

Pořadem bude provázet Martin Pyco Rausch (42), který bude moci v každém díle společně s detektivy (jejich složení nebude každý týden stejné, pozn. red.) Jakubem Prachařem (37), Michalem Hudákem (51), Jiřinou Bohdalovou (89), Martou Jandovou (46), Andreaou Verešovou (40), Celeste Buckinghamovou (25) a spoustou dalších také odpovídat na »zlatou« otázku, kdo že je pod maskou. Diváci si poprvé budou moci svůj odhad vyzkoušet už v neděli 6. září od 20:15 na obrazovkách televize Prima.

Maskované celebrity

Panda ve Zlaté masce má kromě spánku a bambusů také ráda dobrý rap. Je velmi vzácná, lidi si k tělu pouští jen málokdy a vás si určitě získá svými pohyby a vtipnou povahou.

Buldoček všechno řeší s klidem Angličana, ale když chce, umí být také pořádně teatrální. Soustředění u něho funguje na 100 %, a navíc vypadá opravdu rozkošně.

Zmrzlina jako jediná na světě v teple neroztaje. I když vypadá opravdu sladce, umí pořádně překvapit. Ale je to dáma, to se jí musí nechat, zná vybrané způsoby a potrpí si na servírování na úrovni.

VIDEO: Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku!

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku! FTV Prima

Žije hluboko v oceánu, což ovšem není na překážku její přátelské povaze. Chobotnička umí každým chapadlem obejmout aspoň jednoho kamaráda - a těch má opravdu hodně! Už za chvíli ale opustí vodu, aby vás mohla pobavit i ve vašich obývácích.

Robot sice vypadá jen jako hora železa, ale ve skutečnosti má obrovské a vroucí srdce. Rozhodně není jen tak nějaká »obyčejná umělá inteligence«. Překvapí vás svým vtipem, ale i tanečnými pohyby.

Jednorožec je sice mytická bytost, ale ve Zlaté masce je možné všechno – může se tu objevit opravdu kdokoli. Je vzácný, tajemný, nebojí se výzev a do všeho se pouští s plným nasazením.

Kroukouš působí v oblečení samuraje možná nebezpečně, ale neublížil by ani mouše. Trošku těžce se k němu hledá cesta, ale když mu dáte šanci, jiného kamaráda už nebudete chtít. Ochrání vás v každé situaci a nikdy nedovolí, aby ho ovládly emoce.

Páv už na první pohled působí namyšleně. Pávovi musíte zaručit, že dostane svůj prostor. V momentě, kdy zjistí, že jste schopní vyhovět jeho požadavkům, vezme vás na milost. Všem se chce zalíbit za každou cenu – ale v show určitě nebude jen na okrasu.

Bubáka se nemusíte bát. Nic roztomilejšího jste totiž ještě neviděli. Strašák mnohých dětí vás přesvědčí, že patří do každého dětského pokoje, ideálně jako kamarád, ke kterému se můžete kdykoli přitulit.

VIDEO: Bohdalová ve Zlaté masce: Kvůli čemu z ní měli legraci?

Video
Video se připravuje ...

Bohdalová ve Zlaté masce: Kvůli čemu z ní měli legraci? FTV Prima

Ufon přišel ze vzdálené galaxie, jeho zvyky jsou úplně jiné než naše, ale přesto bude bojovat o vaše sympatie. Miluje módu, což je na něm vidět na první pohled, a tak je ideálním společníkem na nákupy.

Králík působí mile, ale dávejte si na něho pozor. Dokáže být totiž i pořádný šibal. Mezi jeho nejoblíbenější aktivity patří chroupání mrkvičky při západu slunce. Ale když najde tu pravou zaječici, už se jí nikdy nepustí.

Lev je král, a to nejen v džungli, proto si svoje postavení bude chtít prosadit i ve Zlaté masce. Je zvyklý na vysoký standard a nespokojí se s ničím, co není v nejlepší kvalitě. Náročný je však i na sebe, a tak se určitě můžete těšit na jeho vystoupení.

Zajímavosti

* Masky vymyslela návrhářka Nóra Bujdosó a jejich celková cena činí téměř 500 tisíc korun.

* Nejdražší je maska Robota, která je vybavena speciálními LED světly a promyšlenými záhyby, aby byla pohyblivá.

* Nejtěžší masku má Páv: jen jeho křídla váží okolo 15 kg! Jeho majitel se bude nosit s celkem 20 kily navíc.

* Nejvyšší maskou je Zmrzlina, která měří skoro 2 m. Celkově největší maskou je pak Bubák.

* Masky jsou vyrobeny z polyuretanu, niklu, papíru, plastu, plyše, textilu a doplněny LED svítidly. Výroba jednoho kostýmu v průměru trvala okolo 7 dní. Nejnáročnější na výrobu byl ale Robot, jehož zhotovení trvalo přibližně 2 týdny. Výroba všech masek dohromady pak trvala téměř 2 měsíce.

* O masky se během natáčení staralo 6 kostymérů z Maďarska. Jen oni, režisér a dramaturgyně byli z celého obrovského týmu jediní, kteří mohli vidět účinkující bez masek. Nicméně kostyméři už neměli ani tušení, koho to vlastně oblékají.

* V masce se dalo vydržet maximálně 30 minut. Všichni soutěžící měli po celou dobu natáčení pořadu k dispozici servis v podobě ovívání a každá maska byla také opatřena otvorem pro bezproblémové dýchání. Uvnitř bylo ale leckdy pěkně horko - nejvyšší teplota byla naměřena v masce Ufona, kde dosahovala okolo 40 °C!

VIDEO: Přichází nejbizarnější světová show Zlatá maska: V porotě Bohdalová, Bouček a Prachař!

Video
Video se připravuje ...

Přichází nejbizarnější světová show Zlatá maska: V porotě Bohdalová, Bouček a Prachař! FTV Prima

Fotogalerie
31 fotografií