Rodáci a patrioti z moravskoslezského i zlínského kraje jsou dalšími dvěma uctívanými osobnostmi, které vpravily do betonu otisky rukou a nohou i s podpisy. Tímto rituálem provozovatelé vyzdvihují úspěchy místních úspěšných a oblíbených lidí.

„Žila jsem přímo na Pustevnách pět let, kousek od stezky, je to pro mě velká pocta,“ řekla Blesku Helena Zeťová, která v září vydala novou desku a po konci pandemie chystá turné. „Jsem hrdá Valaška,“ dodala a s fotbalovým kolegou se ochotně fotila s turisty.

Video
Video se připravuje ...

Své místo na chodníku slávy bude mít zpěvačka Helena Zeťová. Blesk/Karel Janeček

Je to zadarmo

Na Stezku Valaška mohou lidé dvě měsíce zdarma! „V pátek jich přišlo na tři tisíce, v sobotu bylo pět tisíc už odpoledne,“ sdělil provozovatel Zdeněk Kořistka. O hromadných vstupech zadarmo na širokou škálu atrakcí rozhodl krajský úřad.

Video
Video se připravuje ...

Otisky vpravil do betonu i Milan Baroš. Blesk/Karel Janeček

Otiskl se i Loprais, kdo bude další?

Prvními dvěma lidmi, kteří do chodníku své otisky vpravili, byli automobilový závodník Karel Loprais a mořeplavec Richard Konkolski. Provozovatelé teď uvažují o cestovateli Miroslavu Zikmundovi, který oslavil 101 narozeniny.

Parametry Stezky

Stezka měří 660 metrů, úsek 390 metrů vede lesem a chodníkem na 22 metrů vysokou kaskádovitou věž. Výška v nejvyšším bodě od země 15,2 metrů Součástí stezky je skleněná vyhlídková plošina a 150 metrů měřící himálajský chodník. Nejvyšší patro věže je ve výšce 1099 metrů nad mořem a je z něho vidět do Jeseníků či Velké Fatry i do Polska.

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Kořistka, provozovatel Stezky Valašsko Blesk/Karel Janeček

Fotogalerie
9 fotografií