Podobně jako #martyisdead vychází #annaismissing z reálných událostí, od kterých se odvíjí fikční děj. Zatímco tématem osmidílného thrilleru, který byl vloni vyhlášen mezinárodní porotou festivalu Serial Killer nejlepším webseriálem střední a východní Evropy, byla kyberšikana, odcizení, proces vyrovnání se se ztrátou a hledání identity i morální hranice činů odehrávajících se za zaheslovanými účty, ústředním motivem chystané novinky je vyšetřování únosu dítěte za účelem natáčení a prodeje nelegálních videí.

„Seriálem #martyisdead jsme chtěli poukázat na nástrahy virtuální komunikace a přispět k celospolečenské diskuzi o nich. Jak důležité je na potenciální rizika upozorňovat a jak neadekvátní postihy hrozí internetovým predátorům, ukázaly ohlasy na něj. Volně navazující sérií #annaismissing chceme dál rozvíjet téma online bezpečnosti a dalšími doprovodnými materiály přispět k úpravě zákonů, které například neumožnují uložit doživotní zákaz práce s dětmi, nebo pracují s velmi nízkými tresty. Věříme, že stejně jako dokáže dobře odvyprávěný příběh prodávat, dokáže přispět k zamyšlení a snad i ke změně,“ říká šéfproducent internetové televize Mall.tv Lukáš Záhoř.

„Stejně jako #martyisdead tak jeho pokračování bude kombinovat napínavý thriller s detektivní zápletkou. V centru zájmu budou nové postavy, objeví se ale i hrdinové #martyisdead a s nimi odpovědi na některé nezodpovězené otázky z první série. Plánujeme paralelní uvedení v kinech a online, každá verze nabídne trochu jinou část příběhu a pro diváky to bude jistě překvapivý zážitek,“ doplňuje producent Vratislav Šlajer za společnost Bionaut.

Temný příběh postupně skládá mozaiku událostí vedoucích ke zmizení čtrnáctileté Anny a stejně jako jeho prequel je dílem scenáristy Jaroslava T. Mišky a režiséra Pavla Soukupa. K jeho autenticitě přispívá úzká spolupráce s policií a odborníky na internetovou bezpečnost, jejímž cílem je nejen umocnit napínavou formu, ale také popsat promyšlený systém sociálního inženýrství a bezbrannost obětí, které v něm uvíznou. Premiéra #annaismissing je plánovaná v kinech a na internetové televizi Mall.tv na jaro 2021.

Fotogalerie
24 fotografií