Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Módní party pro vyvolené očima Iny T.: Přešlap Čvančarové, recyklovaná Krainová, kolotočář i lekce vysokého stylu

/
  • Ina T. zhodnotila outfity zahajovací party pražského týdne módy
    7. září 2020 ● 05:00

    Módní večírek jen pro vyvolené předznamenává věhlasný týden módy, jenž navštěvují nejen fashion influenceři, společenští exhibicionisti a jejich suity, ale je vyhledáván i celebritami. Které, aby v konkurenci outfitů zaujaly, vyčlenily se z davu, musí ke svému běžně relativně dostačujícímu stylu přidat něco navíc. Dress code Fashion weeku totiž vyžaduje špetku extravagance, odvahy, ale taky koncept. Které známé tváře se drží ve vlnách bezpečného mainstreamu, kdo totálně přestřelil a která z celebrit nezapadne ani mezi módní elitou?

  • 1.

    15 minut slávy

    Prestižní módní festival představuje začínající i zavedené návrháře, je místem inspirace, podpory lokální tvorby i prostředkem k ukořistění 15 minut slávy. Blogeři, známé celebrity i osobnosti módního byznysu jsou na týden v centru pozornosti a dávají si sakra záležet, aby si ji zasloužili. Konečně je příležitost vynést ty extravagantní kousky, které se jinam nehodí a pro které jsou na českých ulicích vysmíváni. Tady jsou mezi svými a místo nepříjemných pohledů přichází obdiv a zájem fotografů. Řady běžných i VIP návštěvníků přehlídek mají sílu ukázat, jak jsme na tom jako národ s módou a stylem. Přesto se nezapomíná na primární cíl, a to podpořit české návrháře a jejich tvorbu, kterou je po přehlídkách možno zakoupit.

  • 2.

    Simona Krainová - Stylová recyklace  1-

    V předchozích letech, se světem Fashion weeku pevně spjatá, módou protřelá topmodelka, jež umí být stylovým chameleonem, šla tentokrát na jistotu. Na opening party zvolila overal od Ivany Mentlové s rafinovaným výstřihem na zádech, jenž má akurátní dávku erotičnosti, ovšem bez laciného vyznění. Široké nohavice i volná, do stojáčku vedená objemná horní část vyčnívá originálním střihem a na překážku není ani to, že tento model Krainová vynesla už dříve. Naopak, v rámci udržitelnosti, podobnou recyklaci outfitu u celebrit kvituji. Pakliže se ale rozhodnou vyjít ve stejném modelu, je nutné pozměnit jeho styling. Chanel kabelka i žluté pilotky jsou skvělou volbou, ale tentokrát mohla Krainová oproti původní variantě vyčesat vlasy, které by tak daly prostor vyznít specifickému střihu overalu.

    Simona Krainová
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Yemi - Zmatek stylů  3-

    Tanečník vyznávající extravaganci opět poutal pozornost, což se na akci typu fashion week zdá být záhodno. Ovšem Yemiho outfit jako celek neharmonizuje a jednotlivé kusy k sobě nesedí. Černá košile a skiny černé kalhoty jsou ke kabátu v pořádku, ale nehodí se k nim lesklý pásek ani jinak stylové modré tenisky. Zelený sametový svrchník je cool, ale jako bezprizorní solitér nemá prostor vyznít kvůli barevným copánkům, které k sobě přitahují veškerou pozornost. Právě dominantní účes vyžaduje barevné i stylové přizpůsobení outfitu nositele tak, aby ladil se zbytkem. Místo toho komplet působí kolotočářsky a překombinovaně. A to navzdory tomu, že typ akce vlasové i outfitové experimenty, jež mají koncept, víc než podporuje.

    Yemi A. D.
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Čvančarová - Červený přešlap   4

    Krásná herečka obdařena pro muže tolik přitažlivými křivkami tentokrát sáhla vedle. Ač jí běžně sedí i ke krku přísně uzavřené róby, tady střihově nesedí absolutně nic. Špatná délka šatů, vysoko umístěná vazačka nad pasem, nařasené rukávy zkracující paže a opticky rozšiřující celý trup. Tento typ šatů je zcela nelichotivý k ženské slovanské postavě a neúčelně přidává na objemu. Dobrá je jen barva, jež Jitce jako černovlásce sluší, zbytek ale vyznívá v neprospěch nositelky. Příště bude lepší se podobně beztvarým a příliš dlouhým šatům vyhnout a zvolit kratší vypasovanou variantu, kde může předvést krásné nohy.

     

    Jitka Čvančarová
    Autor: Profimedia.cz
  • 5.

    Zuzana Stráská - Mrkváče pro vyvolené  1

    Krásná modelka není žádnou módní novickou. Pro trendy i stylové kombinace má vrozený cit, díky kterému je na instagramu mnohým ženám inspirací. Její outfit na zahájení týdne módy nepatří mezi uniformní mainstream a nenadchne davy. Je ale dobrou ukázkou hry si se siluetou a objemy, kterou díky své štíhlé postavě hravě zvládne. Džíny typu paper bag nejsou zrovna lichotivé a jejich mrkváčový střih, který modelka ještě pojistila úvazem tkaniček od páskových bot, sluší jen vyvoleným. Kombinace útlého živůtku a objemné spodní části je velmi povedená a netradiční střih džín je v tomto outfitu primárním prvkem. Riskantní sázka modelce vyšla, ale je dobré dodat, že Stráská má náležitou a většině VIP chybějící módní osobitost, díky které by vkusně vynesla i nenositelné.

    Zuzana Stráská
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    Eva Holubová -  Elegantní trefa 2

    Módní večírek spojený s přehlídkou a performancí Liběny Rochové si nenechala ujít ani davy oblíbená herečka. Ta zvolila žoržetové šaty volnější siluety Marina Rinaldi s transparentním dekoltem, aplikací krajky v horizontálních pruzích a tříčtvrtečním rukávem. Skvělá elegantní volba odpovídá hereččině věku i naturelu a bez námitek jsou i zvolené šperky. Rušivým elementem jsou jen rozšiřující se ramínka nevhodně zvoleného prádla, které měly být nahrazeny subtilnější variantou.

    Eva Holubová
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Gabriela Partyšová  - Příliš fádní   3-

    Moderátorka nikdy nebyla módní ikonou a navíc ani nemívá příliš šťastnou ruku ve výběru jednotlivých kousků outfitu. Těm totiž chybí očekávaná vytříbenost a poker stylingu tak povětšinou prohrává. Nejinak tomu bylo i v případě zavinovacích šatů od návrhářky Zuzany Lešák Černé. Ač je model z luxusního hedvábí, nedokáže na dané akci patřičně zaujmout, a to díky příliš jednoduchému střihu, který se hodí spíše na garden party. Podle fotky šaty Partyšové navíc nesedí a v oblasti průramků se nepěkně krčí. Lakovaná Dior kabelka je díky modrému hadímu vzoru příliš výrazná, vhodnější by byla matná varianta hladkého nerušícího psaníčka.

    Gabriela Partyšová
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Eva Doležalová  - Nejvyšší liga     1

    Super modelka, jež jako režisérka boduje i v Hollywoodu na opening party, vynesla modro-bílý vzorovaný pánský komplet od návrháře Jana Černého. Ten kolekci vytvořil po návratu ze stáže ve velmi prestižním pařížském ateliéru Louis Vuitton. Over size obleky jsou aktuálně velmi trendy, ale tady navíc funguje i fúze specifického střihu saka se zvednutým, kimono připomínajícím límcem a originálním autorským tiskem. Bílá kabelka na řetízku neruší, jen černé boty do špičky vybízejí svým odstínem k diskuzi.

    Eva Doležalová
    Autor: Profimedia.cz

    Fotogalerie
    30 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 13

Propisovacka: Až na výjimky smutná podívaná. Je mi líto těch, kdo se musí živit běháním v hadrech po koberci.

(07. 09. 2020 23:14)

Alžběta Herenová: Jak barvený doma na koleni. A někdo za to platí?

(07. 09. 2020 15:37)

Alžběta Herenová: Prostě kredenc no 😂 kdo to má oblíkat

(07. 09. 2020 15:37)

Marketa Nováková: A tohle jsou vyvolení? Aha

(07. 09. 2020 11:50)

strejda777: Zuby má jak bobr....měla by zkusit zavřít "ústa", není slušné čučet s otevřenou "ústy"....a ty hadry jako by ji někdo polil modrou barvou. No fakt šílené, nechápu, co je na tom jakože fajn.

(07. 09. 2020 10:57)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy