Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Příliš odvážné? Baculka schytala na sociálních sítích krutou kritiku, lidé jí přáli rakovinu

9. září 2020 | 06:00

Čtyřiadvacetiletá Ashleigh Atkins z Austrálie je majitelkou ženských křivek, které ráda vystavuje na sociálních sítích. Mladá dívka se ale kromě obdivu za poslední roky dočkala také výsměchu a drsné kritiky, kvůli které už několikrát sociální sítě opustila. S podporou svého přítele Bena ale svůj sen nevzdává a pomáhá skrze Instagram ostatním baculkám, aby se cítily sebevědomě.

Mladá plus size modelka na svém Instagramu zveřejňuje polonahé fotografie z nejrůznějších focení. K modelingu se poprvé dostala v devatenácti letech a od té doby její instagramový účet jen rostl. Dnes ji sleduje více než sto sedmnáct tisíc lidí. Ashleigh tvrdí, že většina jejích sledujících jsou úžasní lidé, kteří zanechávají pod jejími fotkami pozitivní komentáře o tom, jak je inspirovala v lásce k vlastnímu tělu. Pak je ale tady i několik „trolů“, kteří jsou přesvědčeni o tom, že si dívka nadváhou ničí zdraví. Ashleigh se ale anonymy nenechává zastrašit a chce nadále dělat modeling, který jí dodává sílu a sebevědomí. „Naše hodnota jako lidské bytosti neklesá s přírůstkem hmotnosti ani se nezvyšuje s úbytkem na váze. Bez ohledu na vzhled si lidé zaslouží základní lidskou úctu,“ tvrdí čtyřiadvacetiletá Ashleigh.

„Od chvíle, co jsem se začala věnovat modelingu, vnímám, jak lidé snáz přijímají plus size modelky. Přesto to máme těžké. Já se ještě nacházím na spodní hranici, ale větší modelky čelí o to větším výzvám,“ říká mladá Australanka, která si všímá, že je i v plus size modelingu preferován tvar přesýpacích hodin. „Ráda bych v oblasti módy viděla více žen s různými tvary těla a většími velikostmi,“ popisuje Ashleigh. Ta poměrně nedávno zažila neúměrnou kritiku na sociálních médiích po založení účtu TikTok, kde schytala drsné komentáře na její váhu, odhalené břicho, ale i zdraví. „Bylo to hodně intenzivní. Musela jsem si na čas odpočinout od všech sociálních sítí. Dostávala jsem zprávy, ve kterých mi lidé přáli rakovinu,“ svěřuje se dívka. 

Ale s podporou rodiny, přátel a přítele Bena, zápasníka v MMA, si je Ashleigh jistá, že má před sebou zářivou budoucnost. „Jsem se svým přítelem už téměř pět let a po celou dobu mě Ben v modelingu i tvorbě na sociálních sítích silně podporuje,“ říká australská plus size modelka. „Máme vůči koníčkům toho druhého vzájemný respekt,“ dodává. Ben se ale stejně jako Ashleigh těžko vyrovnává s „troly“, kteří šíří neobjektivní kritiku. Oba si ale uvědomují, že těch pozitivních ohlasů je několikanásobně více. „Chodí mi komentáře od lidí, kteří mi děkují, že jsem jim pomohla zlepšit jejich sebeúctu, ba dokonce vyřešit jejich problémy s body image. Právě tyhle komentáře stojí za to, abych v tom, co dělám, pokračovala,“ říká závěrem Ashleigh.

Autor: Veronika Duží