Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strom zavalil válečného veterána: Se zlámanýma nohama jedl 4 dny hmyz a pil vlastní pot

Autor: shp - 
10. září 2020
21:16

Profesionální výcvik a chladná hlava mu zachránily život! Americký válečný veterán Jonathan Ceplecha (59) z Minnesoty zažil 4 dny plné hrůzy, když se na něj svalil strom a zlámal mu nohy. Muž přežil, protože pojídal kolem lezoucí hmyz, rostliny a pil vlastní pot z vyždímaného trička.

Web Minnesota Star Tribune informoval o tom, jak veterán sekal na svém pozemku v Redwood Falls stromy a jeden z nich na něj spadl. „Ve zlomku sekundy nohy měl náhle přišpendlené pod kládou, s níž nešlo pohnout, a horní část jeho trupu byla napůl zkroucená,“ stojí na stránce GoFundMe, kde rodina vybírá peníze na mužovu léčbu.

Jeho nohy se okamžitě zlomily a byl v ohromných bolestech, ale neměl u sebe telefon, a protože bydlí sám, nikdo ho neslyšel ani neviděl,“ píše se dále na stránkách. Veterán pak musel jíst čtyři dny rostliny, hmyz a pít svůj vlastní pot a dešťovou vodu, kterou si vyždímal z oblečení. V noci si hlavu překrýval košilí, aby ho hmyz neobtěžoval. Rodina se o veterána začala strachovat.

Veterána našla exmanželka

Po čtyřech dnech ho pak konečně našla exmanželka. „Byl tam úplně sám. Snažil se využít vše kolem sebe,“ řekl zprávám NBC News mužův syn Miles Ceplecha. Přivolaná policie a záchranáři dostávali veterána zpod stromu dvě hodiny. Teprve poté mohl být převezen letecky do nemocnice. Jeho nohy jsou ve špatném stavu, ale podle doktorů o ně nepřijde. „je to opravdový přeživší,“ jsou závěrečná slova na GoFundMe.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi