Teplická rocková kapela Melodica pokřtila svůj nový klip k písni Válka, ve kterém si zahrál David Gránský, hvězda seriálu Modrý kód, oblíbená pěnice Lucie Vondráčková a také herec Miroslav Šimůnek (42), jehož divačky milují již od jeho debutu před televizní kamerou v pohádce Z pekla štěstí. Celou akci moderovala herečka Michaela Dolinová (56) a zúčastnili se jí oba hlavní protagonisté. Do tohoto bodu na tom není nic divného, zkrátka další křest, šampaňské, společné pózování a podpora jiných celebrit – například hitmakera Michala Davida či herce Jiřího Bartošky (73), kteří se sem rovněž dostavili.

Nejnovější song, který bude na chystaném albu Rockový srdce, se ovšem natáčel v Kostomlatech pod Milešovkou a na hradě Kostomlaty, kde společně se třemi ostřílenými herci účinkovali rovněž nadšenci z klubů vojenské historie. A ti se na křest dostavili v kostýmech, v těch samých kostýmech, v nichž v několikaminutovém spotu nahánějí dva mladé lidi a snaží se je zabít... Náhodní chodci po pražských ulicích jistě nevěřili vlastním očím, když spatřili Lucii Vondráčkovou v náručí vojáků wehrmachtu, navíc s důstojnickou čepicí na hlavě, které se říká brigadýrka… Nechvalně proslulý odznak umrlčí lebky na čepici nešlo přehlédnout!

VIDEO: Neučesaná a bez make-upu: Takhle Lucka Vondráčková chodí do společnosti!

Video
Video se připravuje ...

Neučesaná a bez make-upu: Takhle Lucka Vondráčková chodí do společnosti! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Jedna věc je totiž hrát v historicky laděném klipu (přestože děj se odehrává v jakémsi časovém vzduchoprázdnu, vedle nacistických vojáků měli známí herci na sobě oblečení velice současné, například Šimůnek má na sobě po celou dobu moderní koženou bundu a Vondráčková lehké šatičky na ramínka, které by v době druhé světové války rozhodně nesehnala…), druhá je pak se všemi insigniemi německé brigadýrky a s úsměvem od ucha k uchu fotit se na ulici. Milovníci historie, kteří si v klipu zahráli, si na křtu pak dělali rozesmátá selfíčka s hlavními protagonisty…

Na youtube, kde je klip k dohledání, jsou zatím fanoušci Melodicy nadšení. „Hudba se opravdu povedla a je propracovaná od samého začátku až do dramatického konce. Bonusem jsou výborní herci a jejich výborné výkony. Fakt maximální vrchol!“ jásají. Přece jenom ale pro náš národ, který za druhé světové války docela dost trpěl, a dodnes v mnoha lidech přetrvávají bolestné rány, jaké čas dosud nezacelil, je poněkud zvláštní a ne zcela pochopitelné vidět své oblíbené umělce právě takhle… Příště by to možná chtělo trochu více soudnosti s ohledem na krutou historii a utrpení, které příslušníci SS způsobovali milionům nevinných lidí!

VIDEO: David Gránský o dítěti: Rodičovské plány mu zhatil koronavirus!

Video
Video se připravuje ...

David Gránský o dítěti: Rodičovské plány mu zhatil koronavirus! Kisa Císařová

Fotogalerie
77 fotografií