Obrovská rána se v pátek kolem půl jedenácté dopoledne ozvala na křižovatce ulic Jeremiášova a Ovčí hájek v pražských Stodůlkách. Červené porsche se tam střetlo s dalším autem, v němž seděl 71letý senior. Ten si při srážce poranil hlavu, jeho zdevastované auto musela odvézt odtahovka. Porsche po prudkém nárazu vystřelilo airbagy a skončilo s proraženým bokem.

„Na místě byli oba účastníci nehody, asistenční služba a svědek nehody. Svědek i řidič asistence mi hned říkali, že řidič porsche jel na červenou, že to i přiznal,“ popsal pro Blesk.cz syn zraněného řidiče, jenž na místo podle svých slov dorazil zhruba 10 minut po nehodě. „Jelikož byl táta v šoku a udeřil se do hlavy, ihned jsem volal sanitku. Ta přijela cca do pěti minut,“ popsal celou situaci. Záchranáři muže převezli na traumatologii do motolské nemocnice.

„V 15:30 jsem jel tátu vyzvednout do Motola, kde prodělal vyšetření. Poté byl propuštěn, naštěstí jen s bolestí krční páteře a bolestí hlavy. Dostal krční límec a ještě do večera byl v šoku a v noci nemohl spát,“ popsal, s jakými zdravotními komplikacemi se řidič po nehodě potýká.

Komplikace pro rodinu

Nehoda rodině podle jeho slov značně zkomplikovala život. „Táta je nyní bez auta, nemůže jet ani nakoupit, a co hůř, nemůžou si s mámou dojet ani k lékaři. Tam musí občas vozit i babičku, které bude 88 let. V současné situaci je pro ně nebezpečné i MHD. Když bude potřeba, musím si vzít volno v práci já nebo bratr,“ uvedl.

Zda za nehodu skutečně může řidič červeného porsche, zatím není jasné, vyšetřování totiž stále není u konce. „Okolnosti a příčiny stále šetří dopravní policisté,“ řekla pro Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Fotogalerie
4 fotografie