Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Herečky, které zmizely z obrazovek: Pamatujete si ještě na ně?

12. září 2020 | 06:00

Není to zase tak dávno, co zažívaly tyto herečky svou největší slávu. Byly součástí nezapomenutelných filmů a seriálů, ke kterým se vracíme i dnes. Vybavíte si, ve kterém filmu hrála Jessica Alba, Jennifer Love Hewitt nebo Hilary Duff? Dnes už je na obrazovkách jen tak nevidíme, a proto si s námi připomeňte jejich zásadní role. 

 

Jednu skupinu tvoří herci či herečky, na které narážíte na televizních obrazovkách každou chvíli, režiséři je neustále obsazují do svých filmových trháků, a jejich hvězda tak nemá šanci vyhasnout. Pak je tu druhá skupina, která zažila svůj největší úspěch v určité dekádě a dnes už se na její členy téměř zapomnělo. Připomeňte si s námi jedenáct hereček, na které narazíte už zřídka. Najdete je ve fotogalerii:

Elizabeth Hurley (55)

Anglická herečka se stala známou v 90. letech díky vztahu s hercem Hughem Grantem. Když se v roce 1994 ukázala po jeho boku na losangelské premiéře trháku Čtyři svatby a jeden pohřeb v černých šatech Versace, které měly sexy výstřih a na bocích držely pohromadě díky několika zlatým špendlíkům, rázem upoutala pozornost médií. Můžete si ji pamatovat z filmů Austin Powers: Špion, který mě vojel, Smlouva s ďáblem nebo Mladý Indiana Jones: Píseň lásky. V současné době se Elizabeth objevuje v několika televizních seriálech, ale spíše než herectví se věnuje své kolekci plážového oblečení a charitativní činnosti.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

История одного платья 🖤 #ЭлизабетХёрли и ее черное платье Versace с золотыми булавками на премьере фильма «Четыре свадьбы и похороны» в 1994 году. Тогда еще не слишком известную актрису на мероприятие пригласил ее возлюбленный — #ХьюГрант. «Я совершенно не знала, что мне надеть. И нужно было срочно выбрать платье для премьеры Хью, а тогда я абсолютно не разбиралась в моде. К счастью, я заглянула в офис своего пиар-агентства, и там для меня буквально откопали платье в белом пластиковом пакете. С этим „уловом“ я отправилась к себе домой, где сама уложила волосы и сделала макияж, сражаясь с Хью за место перед крошечным зеркалом в нашей крошечной спальне. Мои сборы были далеки от современного лоска». На следующий день все таблоиды и модные критики восхищались ее образом и в одночасье возвели его в ранг лучших из лучших! ✨ #стильвКассу #HughGrant #ElizabethHurley

Příspěvek sdílený Рамблер/касса 📲 (@kassa.rambler),

Jennifer Love Hewitt (41)

Americká herečka se proslavila hlavně díky roli v hororu Tajemství loňského léta, který se stal populární hlavně mezi mládeží. Objevila se také v jeho pokračování, které už však nebylo tak úspěšné. V roce 2000 si zahrála hlavní roli ve dvoudílném americkém televizním filmu Příběh Audrey Hepburnové, objevila se také ve filmu Před svatbou ne! Poté následovalo několik menších rolí v televizních seriálech. Od roku 2018 hraje jednu z hlavních rolí v seriálu Záchranáři L. A.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Just sending out a Friday smile! 💕💕

Příspěvek sdílený Jennifer Love Hewitt (@jenniferlovehewitt),

Jessica Alba (39)

Pamatujete si na hudební film o talentované hiphopové tanečnici Honey Danielsové, která ve svém volném čase učí děti ze sociálně slabších rodin tanec v komunitním centru pro mládež? Ano, správně, jedná se o film Honey! Díky této roli se Jessica Alba zapsala do paměti a my ji obdivovaly nejenom pro její dokonalou postavu, ale také taneční talent! Objevila se pak v dalších několika filmech jako Sin City – Město hříchů, Nepolíbená a zahrála si také malou roli v kultovním seriálu Beverly Hills 90210. Kariéra pro ni však nikdy nebyla tak důležitá jako rodina, které dala před filmem přednost. S filmovým producentem Cashem Warrenem má tři děti a více než filmu se nyní věnuje své kosmetické značce Honest Beauty.

Mischa Barton (34)

Herečka začala hrát už v osmi letech v různých divadelních představeních, její filmový debut se uskutečnil v roce 1997, kdy si zahrála ve snímku Law Dogs. Následovaly menší role ve filmech jako Notthing Hill nebo Šestý smysl. V roce 2003 přišel zlom v její kariéře – mnoho z nás si ji totiž pamatuje jako Marissu Cooperovou z legendárního seriálu O.C., kterého byla po tři sezóny součástí. Její vztah s Ryanem nedal spát mnohým z nás! Mischa bohužel patří mezi herečky, které pohltila sláva, potýkala se s problémy s alkoholem, trpěla depresemi a byla dokonce několikrát zavřená v psychiatrické léčebně. V současné době se objevuje v menších amerických televizních sériích a vypadá to, že svůj život dala zase do pořádku.

Hilary Duff (32)

Americkou herečku a zpěvačku proslavil rodinný seriál Lizzie McGuire, který se těšil velké oblibě. Následovaly teenagerovské role ve filmech jako Prázdniny v Římě, Dvanáct do tuctu, Moderní Popelka nebo Nikdy to nevzdávej a zahrála si také v seriálu Superdrbna. Hilary přesvědčila také o tom, že je zdatnou zpěvačkou a na svém kontě má čtyři studiová alba. V současné době svou pozornost zaměřila hlavně na své dvě děti a více než zpívání a hraní se věnuje také podnikání. 

Denise Richards (49)

Bývalá manželka Charlieho Sheena, se kterým má dvě dcery, se objevila v řadě seriálů jako Superman, Beverly Hills 90210 nebo Merlose Place. Co se filmů týče, ztvárnila role například ve snímcích Nebezpečné hry, v bondovce Jeden svět nestačí nebo Scary Movie 3. V roce 2011 vydala memoáry, které se okamžitě staly bestsellerem. 

Autor: Aneta Valešová