Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvakrát měř, jednou řež: Pojistný podvod s uříznutou rukou se mladé krásce nepovedl

Autor: štt - 
13. září 2020
20:43

Mladá Slovinka (22) chtěla sehnat peníze na splacení dluhů. Zamýšlený pojistný podvod ve výši jednoho milionu liber se jí však vymstil. Přestože spáchala trestní čin, byla zproštěna viny. 

Julija Adlesic a její přítel po příjezdu do nemocnice oznámili, že si žena omylem uřízla ruku nad zápěstím během řezání větví. „Mám zničené mládí a jen já vím, co se stalo,“ řekla nemocničnímu personálu po svém příjezdu.

Soud v hlavním městě Ljubljaně však zjistil, že incident se neodehrál během zahradních prací, ale v blízkém zahradním domku pomocí cirkulárky.

Během vyšetřování se zjistilo, že si Julija rok před úrazem vyřídila pět pojistných smluv. Dohromady měla za podvod utržit odškodné ve výši jednoho milionu liber. Mimo to policie našla v přítelově webovém prohlížeči dotaz na cenu protéz rukou.

Julija rvala na tom, že je nevinná, a soudu řekla: „Nikdo nechce být zmrzačený“. Během celého zasedání soudu i mimo něj měla zraněnou ruku přikrytou. Nadále žádala o vyplacení částky ve výši 900 000 eur, z čehož 450 000 eur jí mělo být vyplaceno paušálně a zbylá částka v měsíčních náhradách.

Mladá žena byla v hlubokých dluzích a procházela osobním bankrotem, zveřejnil soud. Přestože jí byl uložen dvouletý trest, její domácí vězení bylo zrušeno poté, co soudce rozhodl, že „nepředstavuje žádné nebezpečí opětovného spáchání trestu“. Julija odcházela ze soudu osvobozena sama.

Její partner byl odsouzen na tři roky a byl zadržen ve vazbě. Přítelova matka (59), která byla zproštěna viny, byla natolik otřesena verdiktem nad jejím synem, že během přelíčení upadla do mdlob.

SCHWARZENBERG ( 14. září 2020 11:52 )

Odbarvená husa.

ostuda ( 14. září 2020 00:33 )

a to se vyplatí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání