Podle zdrojů agentury, které mají blízko k výrobnímu procesu, jde cca o měsíční zpoždění proti tradičnímu srpnovému termínu. Applu se tak podařilo několikaměsíční skluz stáhnout na několik týdnů. I tyto informace nahrávají tomu, že na ohlášené keynote iPhone 12 neuvidíme.

TIP: Keynote bude už za týden! Ale iPhone 12 je s otazníkem…

Apple by údajně rád časový skluz dohnal a do konce roku si objednal komponenty pro výrobu až 80 milionů 5G iPhonů, nicméně stejně zdroje uvádí, že se takový počet zřejmě s aktuálním tempem nestihne. Zajímavé je, že vyrábět nejdříve začne cenově nejdostupnější 6,1" OLED model se dvěma zadními fotoparáty a celkově se s ním chce Apple nejlépe předzásobit. Ze všech iPhonů, které na podzim půjdou do výroby, má právě tento model představovat cca 40%.

Kromě toho prý Apple výrazně navýšil výrobu chystaných iPadů s vidinou zvýšených prodejů spojených s koronavirovou situací. Lidé více pracují z domu a tablety si kupují také kvůli videohovorům s blízkými. Apple v iPady hodně věří, pouze pro poslední kvartál tohoto roku objednal výrobu 27 milionů kusů. To je podle Nikkei zhruba stejné množství, jaké loni firma objednala za posledních šest měsíců.

TIP: Už se to blíží! Souhrn informací o iPhonech 12: varianty, výbava a ceny

Tablet by měl být představen na keynote 15. září spolu s trackerem AirTag, jehož výroba podle zdrojů Nikkei již započala.

Zdroj: Nikkei