Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Karel si při závodech zlomil obratel: Kolo se do sanitky nevešlo, někdo mu jej ukradl!

Sportovec Karel se při závodech zranil: Kolo se do sanitky nevešlo, někdo mu jej vzal!
Sportovec Karel se při závodech zranil: Kolo se do sanitky nevešlo, někdo mu jej vzal!  (Autor: Facebook, Policie ČR)
Autor: VaB - 
14. září 2020
14:44

Závodník Karel D. měl na závodě na Prachaticku vážnou nehodu. Při sjezdu z kopce spadl a zranil se. Z místa ho do nemocnice odvezla sanitka, jeho drahé kolo ale na místě zůstalo. Když se pro něj pořadatelé chtěli vrátit, už tam nebylo. Policie pátrá po osobě, která si ho mohla nechat.

Sportovec Karel D. měl při závodech Xterra v Prachaticích smůlu. Při sjezdu z kopce měl vážný pád, při kterém se zranil. Celou dobu se přitom držel na dobrých pozicích. 

„Plavání bylo nad očekávání, když jsem vylezl na třetí pozici, na kole jsem se pohyboval kolem 5.-6. místa. Kousek za polovinou trati v jednom ze sjezdů jsem měl ovšem vážný pád. Nechci obviňovat závodníka, co jel za mnou, ale myslím, že mi najel na zadní kolo, a celkem mě mrzí, že ani nezastavil, když viděl, že jde o těžkou nehodu...," popisuje sportovec na facebooku.

„Na místě bráchovi zastavil až Kuba Merle, který zahodil slušně rozjetý závod a dojel pro pomoc!" popsala na sociálních sítích Karlova sestra Vendy.

Pro zraněného přijela sanitka, naložila ho do auta a odvezla do nemocnice. Utrpěl několik tržných ran, pohmožděniny žebra, zad a ruky a nejhůř na tom bylo levé stehno. O dva dny později byl na dalším vyšetření. „Rentgen bohužel odhalil zlomený bederní obratel... Letošní sezónu musím tedy bohužel definitivně ukončit," napsal.

Kolo se nevešlo

Do sanitky se ale už nevešlo závodníkovo kolo, a tak muselo zůstat na místě nehody. „Když ho organizátoři cca za 1,5 hod. jeli vyzvednout, už tam nebylo... Nyní tedy nemám kolo a ani finance na koupi nového...," uvádí Karel. Někdo si zřejmě kola všiml a vzal si ho. 

Do pátrání po kole se zapojila i policie. „Jízdní kolo v rozhodnou dobu nalezl na místě nepoctivý nálezce a ponechal si ho, čímž jeho majiteli způsobil škodu za nejméně 90 000 korun," sdělila policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že jakékoliv poznatky mohou lidé sdělit na lince 158 nebo na čísle 974 236 700.

Vlna solidarity!

„Jsem velmi překvapen, jakou vlnu solidarity tato událost vyvolala, přišlo mi mnoho povzbuzujících zpráv od přátel i od úplně cizích lidí s nabídkou pomoci na pořízení nového kola," popisuje muž, jenž stále studuje, nemá tak stálý finanční příjem a nové kolo si nemůže dovolit.

„Proto využívám nabídky a založil jsem transparentní účet, na který může kdokoli přispět jakoukoli částku a pomoci mi tak při koupi nového kola. Moc si vaší podpory vážím a příští rok budu závodit za vás za všechny. Děkuji!" vzkázal na závěr. 

salto ( 15. září 2020 10:37 )

Práááávdáá ááá láááska

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání