Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vrah utýraného Marečka (†3) zemřel v cele: Vězeňská služba řekla, co se stalo!

Autor: ČTK, chal - 
15. září 2020
15:54

Josef Kuča utýral syna své přítelkyně Marečka v únoru roku 2019. Ostře sledovaný případ vyvrcholil koncem června Kučovým odsouzením na 22 let do vězení za vraždu a následně jeho smrtí ve valdické věznici. Rodina měla ohledně jeho úmrtí pochybnosti, nyní ovšem Vězeňská služba ČR informovala, že šlo o sebevraždu.

Na smrti Josefa Kuči, který byl odsouzen k výjimečnému trestu za vraždu a týrání dítěte, se nepodílel nikdo další. Vězeňská služba uzavřela vyšetřování červencového úmrtí ve valdické věznici jako sebevraždu bez cizího zavinění. Uvedla to v úterý mluvčí bezpečnostního sboru Petra Kučerová.

Jedenadvacetiletý muž zemřel několik dní poté, co mu pražský vrchní soud zpřísnil právní kvalifikaci i trest, a to na 22 let odnětí svobody. Krajský soud jej původně poslal za mříže na 16 let za těžké ublížení na zdraví se smrtelným následkem, odvolací soud ho však uznal vinným z vraždy. Vězeňská služba už dříve uvedla, že muž byl v době úmrtí sám v cele.

Podle pravomocného verdiktu otčím týral tříletého chlapce od loňského ledna, kdy se v Lounech nastěhoval k jeho matce. Sprchoval ho ve studené vodě a způsobil mu také popáleniny, mimo jiné i v obličeji. Bil ho dlaní i vařečkou, a to na otevřených ranách. Násilí se stupňovalo do února, kdy muž uhodil dítě tak, že mu poškodil mozek a míchu. Chlapce pak uložil do postele a šel spát. Dítě na následky zranění zemřelo.

Předseda odvolacího senátu při vynášení výjimečného trestu uvedl, že se za svou čtyřicetiletou praxi s takovým nakládáním s malým dítětem nesetkal. Mužovo chování podle něj svědčilo o naprosté neúctě k lidskému životu.

Video  Příbuzná se zhroutila na pohřbu Josefa Kuči.  - Blesk.cz - Helena Lacinová
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání