Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle je základní podzimní výbava módních influencerek! Co vám chybí z těchto 7 kousků?

21. září 2020 | 06:00

Trendy podzimu vykazují pojítka v podobě nadčasovosti, udržitelnosti, pohodlnosti a ženské emancipace. Zapojují se totiž více než kdy jindy pánské atributy, volné střihy a vzdáváme hold dobovým prvkům i nevyčerpatelným trendům devadesátých let. Co naleznete bezpochyby v každé skříni módní influencerky?

#1 Košile s krajkovým límečkem

Nejdříve jsme si oblíbily průhledné materiály, poté balonové, opulentní rukávy. Nyní krajkové výrazné límce kradou světla reflektorů, a nastolují tak nový trend. Bylo to zřejmé v momentě, kdy se objevily na přehlídce Chanel Fall Ready-to-Wear 2020. Onen rozmarný prvek blůz a košil se nepojí pouze s věhlasnou francouzskou značkou, nýbrž i s dánskou značkou Ganni. Majestátní límec připomínající dobovou uniformitu a kostýmní drama se bude vyjímat, když bude vykukovat zpod pleteného svetru na knoflíky nebo bez nich. Zvolte k nim denimové kalhoty a minimalistickou obuv bez zbytečných detailů navíc.

#2 Oversized sako

Klasické vypasované sako vlastní téměř každá žena. Ať už si ho koupila za účelem dodržení pracovního dress code či v šatní skříni ztělesňuje vzpomínku na státnice či jiné školní povinnosti. Tak či onak, nyní platí, že čím větší, tím lepší. Máme tím na mysli pánský podtón oversized střihu v kombinaci s ramenními vycpávkami. Ačkoliv je to mužský prvek, vypadá vskutku žensky a elegantně. A co teprve s širšími prodlouženými kalhotami! To je panečku trendy a zároveň pohodlná kombinace!

#3 Dlouhé kalhoty s širokými nohavicemi

Trendem mezi kalhotami se stávají ty společenského rázu, avšak přesahují do casual stylu. Vyznačují se vysokým pasem a širokými dlouhými nohavicemi (až na zem) zakrývajícími větší část bot. Opticky tak prodlouží nohy a schovají rizikové partie, jako jsou bříško či výraznější stehna. Nepočítejte ale, dámy, s tím, že vám vykouzlí krásný zadeček.

#4 Chelsea boots

Pohodlné, praktické, ochranné vůči dešti či sněhu, hodící se ke všemu a trendy zároveň. Je až nemožné, aby tyto atributy splňovaly vaše vysněné boty, které tak marně hledáte. A přece jen jsme je našly. Robustní, s nádechem punk-rocku, dobře fungují v kontrastu k ryzí ženskosti – to jsou „chunky chelsea boots“. Ano, přesně tyto boty připomínající nezbytnou součást vojenského mundúru si oblíbíte. Protože není nad to, cítit se po celý den sebevědomě, jistě a pohodlně! A odkud se vzalo tohle temné stvoření trendy bot? Může za to opět věhlasný italský brand Bottega Veneta, který udává v poslední době ty největší hity na poli módních doplňků. Skvěle vyniknou k midi šatům či k těm kratšího střihu nebo k džínům rovného střihu za doprovodu ikonického béžového trenčkotu.

#5 Bílé tenisky

Bílé tenisky nepochybně patří k základu šatníku. Důvody jsou prosté. Jsou snadno kombinovatelné a nepodléhají sezonnosti. Unosíte je tedy od jara do zimy, tedy za předpokladu, že se vyloženě nebrodíte ve sněhu. Ať už zvolíte ty minimalistické kožené s tkaničkami, ty se zapínáním na suchý zip, ty s vyšší platformou nebo devadesátkovou masivní siluetu ugly shoes, vždy dodají nenucenou eleganci celému looku. Pokud se alespoň jedny budou vyjímat ve vašem botníku, už nikdy nepocítíte ranní stres, že nemáte co na sebe. Protože kombinovatelné a pohodlné boty jsou alfou a omegou úspěšného dne.

#6 Pánská košile

Oversized – či chcete-li pánská – košile. Bez tohoto prvku bychom si už nedokázaly představit svou šatní výbavu. Některé jsou tak dlouhé, že vypadají spíše jako košilové šaty. Současné trendy však udávají způsoby, jak jim dodat neotřelý vzhled: stačí rozepnout spodní knoflíčky a jednu polovinu zastrkat a druhou nechat vně kalhot nebo dolní cípy uvázat na ledabylou mašli či uzel.

#7 Pletená vesta

Pletená vesta zpodobňující vintage styl si opět razí cestu na scénu. Svou popularitu si vydobyla již v 70. letech. V devadesátkách z ní slávu vykřesala princezna Diana a nyní jí vzdávají hold světové influencerky. Řadí se tak mezi ikonické modely, a to i vzhledem k tomu, že se dá skvěle kombinovat a především vrstvit. To nám potvrdila i odbornice na pleteniny Jana Mikešová tvořící pod českou značkou MIK. Jak a s čím ji kombinovat? Na to se podívejte v následujícím článku:

Autor: Žaneta Podlahová