Ty tam jsou doby obyčejných výstav. Starodávná díla velkých mistrů se díky moderním technologiím dnes dokážou hýbat a návštěvníci mají tak z výstav zcela jiné zážitky. Po výstavě rozpohybovaných děl Alfonse Muchy v Obecním domě hostí Praha další multidimenzionální show. Tentokrát se daly do pohubu obrazy od Gogha, Moneta nebo Degase.

Technologie ve spojení s mistry 

 Ve Foru Karlín čeká na návštěvníky opravdu nevšední zážitek. „Díky skvělým technologiím jsme schopni ta díla návěsníkům zprostředkovat v té nejvyšší možné kvalitě. Na tak obrovském prostoru budete mít najednou pocit jako byste se stali součástí obrazu. Ten zážitek je opravdu jedinečný a popsat ho je složité, člověk to zkrátka musí zažít,“ řekl producent výstavy Serge Grimaux.

„Návštěvníci nejenže uvidí například Goghův autoportrét v gigantických rozměrech, ale díky tomu, že se nám podařilo obrazy i rozpohybovat, budou mít i pocit jako by obraz právě vznikal pod mistrovskými tahy štětce.“ dodal Grimaux. Videoprojekce bude doprovázet.

Úspěch ve světě

Výstavy s podobným konceptem jsou k vidění po celém světě a získávají na oblibě čím dál tím více. „Podobné výstavy jsou k vidění v mnoha metropolích po celém světě, takže mám opravdu radost, že se nám tuto výstavu podařilo přivést i do Prahy. Očekáváme, že stejně tak jako jinde i u nás bude zájem opravdu veliký. Nebojím se říct, že odhadujeme návštěvnost okolo 50 000  lidí,“ neskrýval velkolepé plány producent.

Přísná hygienická opatření

Ve Foru Karlín bude během výstavy přísně dbáno na dodržování hygienických opatření. „Doba je nelehká, ale nemůžeme zůstat zavření až do konce života doma. My uděláme všechno proto, aby se naši návštěvníci cítili bezpečně a výstavu si užili. Proto jsme nainstalovali u vstupu termokamery, které budou návštěvníkům měřit teplotu, budeme regulovat počty lidí uvnitř a jsme schopní ryhle zareagovat i v případě, že by vláda nařídila menší počet lidí v uzavřených prostorech,“ ubezpečil Grimaux

Tato multidimenzionální výstava není v Praze první. Už před 2 lety hostila Praha podobný projekt. Tehdy však šlo o obrazy Hieronyma Boshe, která oživila jeho fantaskní svět. K vdění byla tehdy na pražském Výstavišti.

Fotogalerie
14 fotografií