Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt čtyř lidí u Nýřan policie odložila: Viníkem byl Josef (†24), zemřel v nemocnici

Autor: VaB, rv - 
16. září 2020
17:12

Policie odložila jednu z nejtragičtějších nehod v Plzeňském kraji. Srážka auta s osobním vlakem si vyžádala čtyři mrtvé, z toho dvě děti. Viník nehody ale sám zahynul v sešrotované felicii, nelze ho tak stíhat.

K tragické nehodě došlo 27. dubna ráno. Škodu Felicii na přejezdu, který byl bez závor a světelné signalizace, srazil osobní vlak. Na místě zraněním podlehla Máša (†24), syn Pepíček (†5) a příbuzný Martin (†17). O pár dní později v nemocnici zemřel i Josef (†24), který automobil řídil. 

Policisté se jednou z nejtragičtějších nehod v Plzeňském kraji zabývali pět měsíců a došli k tomu, že vyšetřování nehody budou muset odložit. „Nelze zahájit trestní stíhání osoby, která zemřela,“ uvedla pro Blesk policejní mluvčí Ivana Jelínková. 

Video  Tragická srážka vlaku s osobním autem u Nýřan na Plzeňsku, ve voze zemřela Máša (†23) Pepíček (†5) a Martin (†16).  - Romana Vébrová
Video se připravuje ...

Viníkem neštěstí tak byl podle policie Josef (†24), který zemřel v nemocnici. „Řidič osobního automobilu nedal přednost projíždějícímu vlaku, což bylo příčinou nehody,“ dodala. Tragédii přežil jen malý Lukášek (4). Utrpěl ale vážná zranění. Máša (†24) byla podle příbuzných těhotná. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání