Video
Video se připravuje ...

PlayStation 5: Odhalení data uvedení na trh PlayStation

Konzole PlayStation 5 od Sony se bude prodávat ve dvou verzích. Klasická verze s 4K Blu-ray mechanikou vyjde na 13 490 Kč. Čistě digitální verze pak bude stát 10 790 Kč. Cena na výbavu bohatší mašinky je stejná jako u konkurenční konzole Xbox Series X od Microsoftu. Čistě digitální Xbox Series S vyjde na 7999 Kč, což je o skoro tři tisíce korun méně než u PlayStation 5 Digital Edition. Zde je však důležité si uvědomit, že půjde o podstatně méně výkonnou konzoli, kdežto digitální PlayStation 5 má naprosto totožný výkon jako verze s mechanikou!

Odhaleno Final Fantasy XVI

Zároveň s ohlášením cen a daty uvedení konzolí byly představeny nové tituly jako JRPG Final Fantasy XVI, Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera nebo nový díl God of War. Z toho jsme ale neviděli zhola nic kromě loga. Potěšila nová videa z již dříve ohlášených her jako Resident Evil: Village nebo Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.

Poprvé byla také k vidění ukázka hratelnosti RPG Demon’s Souls. Jednoznačně nejhůře ze všech ukázaných her vypadá Call of Duty: Black Ops Cold War. Jde od pohledu o tuctovou střílečku, jakých jsme hráli kvanta. Předplatitelé PlayStation Plus se mohou těšit na novou službu Collection. Půjde o knihovnu těch nejlepších her z PlayStation 4, která bude dostupná všem, kdo si PS Plus pořídí.

Bohaté příslušenství

Odhaleny byly zároveň ceny příslušenství. Ovladač DualSense vyjde na 1899 Kč, bezdrátový headset Pulse 3D na 2690 Kč, HD kamera na 1599 Kč, dálkový ovladač na média na 790 Kč a nabíjející stanice pro DualSense na taktéž 790 Kč. Tak co, pořídíte si raději PlayStation, nebo Xbox? Napište nám to do diskuze!

Fotogalerie
107 fotografií