Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (7) prosila doktory, aby ji nechali zemřít. Rodiče ji roky týrali a strýc znásilňoval

Rodiče byli konečně zatčeni policií.
Rodiče byli konečně zatčeni policií.  (Autor: Fiscália General Del Estado De Puebla)
Autor: shp - 
18. září 2020
15:40

Nebohá sedmiletá dívenka známá jenom pod jménem Yaz byla přijata do nemocnice v mexickém státě Puebla v děsivě zbídačeném stavu. Byla brutálně zbitá do krve. Lékaře prosila, ať ji nechají zemřít. Vyšlo totiž najevo, že ji rodiče týrají, a strýc dokonce znásilňuje.

Dívka byla v nemocnici přijata 21. srpna. „Chci zemřít, už mě nelečte. Nechci se vrátit k rodičům, aby mě dále bili,“ řekla Yaz lékařům podle Daily Mailu. Do špitálu dívku odvezl soucitný soused, který měl strach o její zdraví.

Lékaři u dívky diagnostikovali vnitřní krvácení, známky znásilnění, popáleniny od cigaret a protrženou plíci. Její rodiče Alejandra N. a Rafael N. byli zatčeni a jsou vyšetřováni kvůli podezření z ublížení na zdraví. Toho se podle všeho dopustili.

Pátrání po strýci 

Navíc vyšlo najevo, že tříletá sestřička Yaz zemřela za podezřelých okolností v červnu 2020. Policie nadále pátrá po strýci zbité dívky, který je podezřelý z jejího znásilnění. Nebohá Yaz přitom zdaleka neskončila v nemocnici poprvé.

Se zraněními po celém těle byla hospitalizována už v roce 2019. Poté v únoru, květnu a srpnu tohoto roku. Letos poprvé s pořezanýma nohama. Otec lékařům tvrdil, že si to udělala sama. V srpnu utrpěla popáleniny na zadečku.

Policie podle všeho selhala

Část sedacího svalu byla tak poškozená, že jí lékaři museli transplantovat svalový štěp. Proč policie nijak nezasáhla, není jasné. Nyní jde o ostře sledovatelný případ, a to i díky aktivistce Fridě Guerreře, která na něj upozornila média.

Zrůdní rodiče jsou vyšetřování pro týrání. Zrůdní rodiče jsou vyšetřování pro týrání. | Fiscália General Del Estado De Puebla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání