Katastrofický scénář z loňska se opakuje, Kalifornie je opět devastována několika nekontrolovatelnými požáry najednou. Podle zahraničních médií se plameny přibližují i k jihokalifornskému městu Santa Barbara, kde residuje mnoho známých osobností včetně vévodů ze Sussexu. Ti si v prominentním sousedství Montecito v létě zakoupili luxusní sídlo za 14 milionů dolarů, v přepočtu přes 317 milionů korun.

Ač se živel prozatím nedostal k branám hvězdné čtvrti, povětrnostní podmínky obyvatelům nepřejí; silný vítr šíří oheň neskutečnou rychlostí a vysoké teploty napomáhají jeho ničivosti. V sobotu se mnoho residentů Montecita vydalo na útěk, když vítr zavál jejich směrem nepropustnou clonu kouře a plameny se dostaly opět o kus blíž.

Video: Co se dělo po smrti Menzela? Vdova prozradila, kolik stála péče. A pocta Gottovi zrušena

Video
Video se připravuje ...

Co se dělo po smrti Menzela? Vdova prozradila, kolik stála péče. A pocta Gottovi zrušena Barbora Horáková, Aleš Brunclík

Před pár dny se požár prohnal národním parkem Los Padres, který se nachází nedaleko města. Oheň pohltil 12 budov a zpustošil značnou část parku, díky rychlému jednání hasičů je už naštěstí pod kontrolou.

S koupí obrovské nemovitosti Meghan a Harrymu pomohl princ Charles (71), který je od odchodu z královské rodiny finančně podporoval, než začátkem září podepsali miliardovou smlouvu s Netflixem. Bylo by tak opravdu nešťastné, kdyby krátce po nastěhování museli sledovat, jak jim dům lehá popelem.

VIDEO:Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
90 fotografií