Charlotte na záběrech z nového snímku pronesla veliké přání: „Tatínku, přála bych si s tebou zazpívat v New Yorku.“ V dokumentu je následně vidět odpověď jejího tatínka, že to není jen tak.

Pravda je ale taková, že Karel Gott své milované holčičce chtěl přání splnit k jejím narozeninám a dokonce už bylo vše nachystané. Jenže zasáhl krutý osud a rakovina znemožnila plány uskutečnit.

„Jediná cesta, která nám nevyšla, byla do New Yorku, protože Charlottka si přála zpívat v Americe a měl to být pro ni dárek,“ uvedla na právě probíhajícím Febiofestu režisérka dokumentu Olga Malířová Špátová (36).

Prozradila i to, jak to mělo ve výsledku vypadat. „Měli jsme jít do těch míst, kde Karel v minulosti v Americe zpíval, ale to se nám už nepodařilo kvůli jeho zdravotnímu stavu.“

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu.

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu. Karel Gott Agency

Jinak je ale spokojená s tím, jak se snímek vydařil. Stejně tak by si to prý přál i zesnulý Mistr. „Nečekala jsem, že by mohl být Karel takto statečný i ve chvíli, kdy věděl, že jeho život končí. Snad to ucítí i diváci,“ řekla v rozhovoru pro ČT Špátová. Ta s Gottem natáčela ještě 14 dní před jeho skonem, k němuž došlo loni 1. října.

Čachry s Dominikou

Nejstarší dcera Karla Gotta Dominika (47) měla zase úplně jiné přání - nechtěla, aby byly zveřejněné záběry z jejího posledního setkání s tátou na jeho narozeninách. Připadala si na nich oteklá kvůli dlouhodobé konzumaci alkoholu a léků.

I když režisérce zařazení těchto záběrů zakázala, následně jejich použití podle svých slov připustila, pokud by ještě dotočila s režisérkou aktuální záběry po jejím návratu do Prahy. Nakonec záběry z Bertramky ve snímku nejsou, ale Dominika se tam přece jen mihne - asi ve dvou minutách - a to samozřejmě v pasáži z tatínkova pohřbu v katedrále sv. Víta a také na několika fotkách z dětství.

VIDEO: První záběry z filmu KAREL: Neobvykle intimní pohled na Gotta

Video
Video se připravuje ...

První záběry z filmu KAREL: Neobvykle intimní pohled na Gotta Bontonfilm

Fotogalerie
109 fotografií