Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výherce loterie euromiliony zemřel krátce po rozvodu: Neštěstí pronásleduje i další!

Autor: shp - 
26. září 2020
12:24

Skot Colin Weir (†71) vyhrál v roce 2011 se svou manželkou Cristine v loterii Euromiliony obrovský jackpot v hodnotě v přepočtu 4,8 miliardy korun. Jenže s ženou se loni rozvedl a na konci roku zemřel na sepsi. Ještě před svou smrtí stihl rozfofrovat ze svého jmění 1,2 miliardy. Jeho smutný příběh však není ojedinělý. Výhra v loterii zničila život mnoha lidem.

Weir zemřel jen několik měsíců poté, co se rozvedl se svou manželkou, se kterou žil společně dlouhých 38 let. Bývalý kameraman se v posledních rocích svého života rozhodně nedržel zpátky. Pořizoval si luxusní vozy, šperky a nemovitosti pro sebe i své blízké. K dobru mu však budiž, že věnoval i nemalé sumy charitám a dětem Carly (32) a Jamiemu (30).

V době smrti žil v baráku za 33 mega

Krátce před smrtí však rozfofroval 1,2 miliardy korun, uvedl Daily Record. V době, kdy si pro něj přišla zubatá, žil v domě u moře v hodnotě 33 milionů korun. Colin však není jediný, komu výhra v loterii ublížila. Jedním z nejznámějších výherců-průšvihářů je Michael Carroll (35). V loterii Lotto Lout vyhrál v přepočtu 300 milionů korun.

Štěstí mu ale nepřinesly. Někdejší popelář rozházel jmění za drogy, párty a luxusní bouráky. Nyní pracuje pro uhelné společnosti na zakázku, seká dřevo a nosí těžké pytle s topivem. Každé ráno vstává do práce v 6 hodin ráno a dostává 300 korun na hodinu, což sice není špatné, ale má to daleko k jeho zhýralému stylu života.

Rozpad manželství

Štěstí nečekalo po výhře ani manžele Adriana a Gillian Bayfordovi. V roce 2012 vyhráli v přepočtu 4,4 miliardy korun. Ale ani ne po roce se rozešli a smůla je následovala, kamkoliv se vydali. Loni byla Gillian obviněna z napadení svého expřítele Gavina Innese, který ji označil za zlatokopku. Poté se provdala za usvědčeného podvodníka Briana Deanse (37), což jí taky nepřineslo nic dobrého.

Ale ani jejímu exmanželovi se nedařilo. Po rozvodu s Gillian měl Adrian dva neúspěšné vztahy. V roce 2017 ho odkopla snoubenka Samantha Burbidgeová (30). Přítelkyně Lisa Kempová ho pak opustila poté, co našla zprávy, které si vyměnil s bývalkou Martou Jaroszovou. Naposledy, co o něm bylo slyšet, tvrdil, že se přestěhuje do Austrálie.

Pokus o sebevraždu

Callie Rogersová (32) se stala v roce 2003 nejmladší výherkyní loterie, když jí bylo teprve 16 let. Vyhrála v přepočtu 54 milionů korun, které rozházela za zvětšení poprsí, luxusní oblečení a kokain. Další prachy dobrotivě věnovala přátelům. Nakonec ji přemohly deprese a pokusila se o sebevraždu. Nyní je matkou tří dětí, ale smůla se jí stále lepí na paty. Nedávno byla přepadena.

Roger a Lara Griffithsovi vyhráli v přepočtu 54 milionů korun v roce 2005. Investovali do nemovitostí, salónu krásy a dílny na auta, ale podnikání jim nevyšlo. Rozvedli se v roce 2013 poté, co jim došly peníze, a jeden druhého začal obviňovat, že je to všechno jeho vina. 

Lásku nenašla ani za prachy

Jane Parková (23) vyhrála v Euromilionech 30 milionů korun. V partnerském životě neměla štěstí, a tak nabídla 1,8 milionu ročně někomu, kdo s ní bude chodit. Dokonce si kvůli seznámení nechala vytvořit vlastní webové stránky. Ale lásku jí to nepřineslo. Navíc utratila celý balík za plastické operace, kterých nyní lituje. „Loterie mi zničila život,“ prohlásila doslova. A není jediná, kdo si to myslí.

John McGuinness pracoval jako vrátný v nemocnici, kde si vydělával 4500 Kč týdně. K tomu bydlel u svých rodičů. Pak ale vyhrál 300 milionů korun. 90 milionů dal své rodině a dokonce 22,5 milionu své exmanželce. Peníze utrácel za dovolené, luxusní vozy a další drahé věci. Nakonec se zapletl s fotbalovým klubem, do kterého investoval příliš mnoho peněz.

Nemá ani na jídlo

Zpět se mu nic nevrátilo a nyní má problém, aby měl vůbec na jídlo. John Roberts, který pracoval jako ochranka, vyhrál v roce 1998 v přepočtu 98 milionů korun, které utratil za auta, domy, luxusní dovolené a řadu neúspěšných investicí. Nyní prý žije z darů od svých dobrosrdečných přátel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi