Událost oznámil strážníkům na linku 156 občan, který nahlásil podezřelého muže se zbraní poblíž autobusové zastávky v Ostravě-Zábřehu. Do jednoho z busů také muž nastoupil.

„Hlídka se tedy jala pronásledovat autobus, ve kterém se podezřelý přesouval. Na ulici Plzeňské pak spatřila muže, který vystupoval z autobusu a v pouzdru u pasu měl viditelně zasunutu zbraň,“ uvedl mluvčí strážníků Jindřich Machů.

„Muž nedokázal prokázat svou totožnost a rovněž nepředložil strážníkům doklady opravňující jej k držení zbraně ani ke zbrani samotné,“ dodal strážník.

Nosí ji tak delší dobu

Na služebně Policie ČR se muž, jemuž dechová zkouška vyšla negativně, rozpovídal. Zbraň takhle prý nosí už dva roky a prý netušil, že tímhle způsobem ji nosit nesmí.

„Šlo o revolver značky Flobert Court ráže 6mm. Na tuto zbraň tak dle zákona o zbraních a střelivu není nutné vlastnit zbrojní průkaz,“ popsal Jindřich Machů.

Muž se tak provinil jen způsobem nošení zbraně. To ho ale může přijít pěkně draho, ve správním řízení může dostat pokutu až 15 tisíc korun.