Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zázrak uprostřed ohnivého pekla. Hasiči našli ve spáleném domě živé štěně

Autor: sova - 
22. září 2020
17:05

Na záchranáře v americké Kalifornii, kterou v posledních týdnech sužují ničivé lesní požáry, čekal překvapivý a milý objev. Při ohledávání domu, který byl kompletně zničený plameny, nalezli drobné štěně. Jako zázrakem bylo stále naživu. Informovala o tom americká stanice CNN.

„Posledních několik dní bylo pro celý náš region obtížných, a tak jsme rádi, že s vámi můžeme sdílet tento radostný příběh,“ napsalo policejní oddělení Butte County na severu státu Kalifornie.

Pejsek byl nalezen na opuštěném a požárem zdevastovaném pozemku v oblasti Berry Creek. Fotografie zveřejněné policisty pak zobrazují bezbranné štěně mezi troskami a hromadami popela.

Rodině se nepodařilo evakuovat všechny psy

Pejsek, pojmenovaný Trooper podle jednotek vojenské pěchoty, dostal od svých zachránců okamžitě najíst a napít. Štěně černé barvy utrpělo drobné popáleniny a bylo převezeno k veterináři, který by měl zhodnotit jeho celkový stav.

Lesní požáry v americké Kalifornii (září 2020) Lesní požáry v americké Kalifornii (září 2020) | ČTK / AP / Ringo H.W. Chiu

Úřady později dohledaly informaci, že majitelé nemovitosti měli hned několik psů, ale během rychlé evakuace je nebyli schopni všechny najít.

V Kalifornii, která leží na západním pobřeží Spojených států, shořelo více než 1,2 milionu hektarů. Celé území České republiky má pro představu rozlohu téměř 7,9 milionu hektarů. Z hlediska spálené plochy je tak letošní rok nejhorší v historii kalifornských požárů.

frantacizek ( 22. září 2020 23:35 )

mně se ty srdce nezobrazují už jsem je párkrát zkoušel dát a nende, jak to děláš.

frantacizek ( 22. září 2020 23:34 )

Zobrazit celou diskusi