Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fešandu Julii vyhodili z posilovny, protože cvičila ve sportovní podprsence. Sexismus, rozčiluje se!

Autor: shp - 
23. září 2020
06:10

Fitness nadšenkyně Julia Marenová ze Spring Hillu ve státě Tennessee tvrdě narazila v tělocvičně ve Franklinu. Když cvičila ve sportovní podprsence, oslovili ji zaměstnanci s tím, že je moc odhalená a že si na sebe musí vzít tričko, nebo opustit posilovnu. Julii to pochopitelně pořádně rozzuřilo.

K incidentu došlo 8. září. Julia z tělocvičny odešla a následně se rozohnila na instagramu. „Dnes mi řekli, že pokud si neobléknu tričko, musím opustit posilovnu. A to bez jakéhokoliv vysvětlení. Moje cvičení bylo přerušeno a bylo mi řečeno, že mi tričko seženou, pokud ho potřebuji. Řekli mi, že pokud chci pokračovat, musím si ho obléct,“ uvedla.

Jde o sexismus!

Takže mi říkáte, že kvůli osmi odhaleným centimetrům u mého pasu nejsem vítána v posilovně, zatímco támhle je fešák s vyříznutým tílkem, které odhaluje celou jeho bradavku? Chápu. Díky, že jste si udělali čas, abyste mi ukázali, že dvojité standardy a sexismus stále existují,“ dodala v postu na sociální síti.

Pokud je problémem to, že to rozptyluje, neměl by být zodpovědný ten, kdo je rozptýlený? Kdy už necháme ženy, aby se cítili pohodlně v tělocvičně a cvičily, v čem ku*va chtějí cvičit v už tam nepříjemném prostředí?“ táže se Julia. Její příspěvek získal tisíce kladných reakcí. Lidé jí vyjadřují podporu.

Dress code by měl být jasně uveden

Pokud chcete mít dress code, měl by být uveden ve smlouvě a ne, že vám ho někdo náhodně řekne ze dne na den,“ uzavřela fitness slečna. „To je tak hrozné! Šílím za tebe, holka, že se stále musíme potýkat se sexismem,“ dodala jedna z žen, která stojí za Julií a dalšími zástupkyně něžného pohlaví, které se potýkají se sexismem.

jiri novotny ( 23. září 2020 17:22 )

Jo kdyby cvičila bez podprsenky, tak by ji určitě nevyhodili a naopak by z ní udělali hvězdu fítka.

krapotkin ( 23. září 2020 13:38 )

Přesně tak. Ještě bych dodal, že USA spějí k tomu, že ženy budou chodit i svičit v burkách.

jerry ( 23. září 2020 12:39 )

Cvičit na strojích v takovémto úboru je minimálně nehygienické a bezohledné vůči ostatním cvičícím. Kdo půjde cvičit na opocený stroj od takové blbky? Kecy o sexismu ať si strčí někam..

Zobrazit celou diskusi