Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Koronavirus v Praze: Za den přibylo 442 nakažených, nemocných je přes čtyři tisíce

Autor: ČTK - 
22. září 2020
19:13

V Praze padl rekord - od pondělních 18:00 do úterních 18:00 přibylo 442 nových případů nákazy koronavirem, což je vůbec nejvyšší denní přírůstek od počátku epidemie. Hlavní město svítí na koronavirovém semaforu ministerstva zdravotnictví červeně, což značí narůstající či přetrvávající komunitní přenos. Celkem je aktuálně nemocných 4003 obyvatel Prahy.

Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice. Od začátku března, kdy se v Česku objevily první případy nákazy, bylo v Praze potvrzeno celkem 9729 nakažených. Více než dvě pětiny z nich covidem-19 trpí nyní. Počet úmrtí nakažených z Prahy zůstává od pátku na 117.

„Praha je i nadále z pohledu epidemiologické situace nejzatíženějším regionem. V hlavním městě přetrvává komunitní přenos,“ uvádí hygienici na svých webových stránkách.

Obyvatelé hlavního města musí od pondělí povinně nosit roušky na všech venkovních akcích a zavádí se distanční výuka na vysokých školách. Od pátku 18. září platí zákaz návštěv ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa