„Podezřelí, od června do září tohoto roku, kradli v obchodech příruční tašky, a to zejména seniorům a přestárlým osobám. Doslova hyenismu se dopouštěli v případech, kde si jako oběť vybírali osoby, které byly méně pohyblivé a používaly chodítko nebo invalidní vozík,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Všech sedm podezřelých zadrželi kriminalisté v noci na úterý na různých místech republiky. Obvinili je z krádeže a také z trestného činu opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku, za což jim hrozí až osm let vězení. V době zadržení bylo po pěti členech skupiny vyhlášeno celostátní pátrání, na jednoho z nich byl vydán evropský zatykač.

„Při prohlídce policisté nalezli větší množství odcizených kabelek, peněženek a dále zbraň a drogy. Za obdobnou trestnou činnost byli všichni již v minulosti trestáni a navíc jsou uživatelé omamných a psychotropních látek,“ poznamenala Siřišťová. Tři ženy ve věku 23, 26 a 26 let jsou stíhány ve vazbě, tři muži ve věku 27, 31 a 38 let a další dvacetiletá žena jsou vyšetřováni na svobodě.

Pražská policie zveřejnila záběry podezřelých a vyzvala případné další poškozené, aby se ozvali na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebně.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi muže i ženy, kteří přes léto okrádali nemohoucí a slabší osoby. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií