Čečenci přijeli za starožitníkem 26. května 2015. Přivázali ho k židli a brutálně mlátili. Pěstmi a kopanci mu „zmalovali“ celé tělo. Nakonec mu polámali žebra a uškrtili ho!

Při odchodu z domu ještě založili požár, ten se ale nerozšířil. Tělo muže pak našla až na druhý den jeho manželka. Vedle zlatníka ležel i jeho mrtvý pes.


Soudního přelíčení se od počátku účastnil pouze Israilov, kterého zadrželi policisté v Polsku. Naurbajev se podle něj skrývá na Sibiři. „Do rodného Čečenska nemůže, protože žil s cizí ženou,“ vysvětlil před soudem Israelov. Pro muslimy je to hřích.

VIDEO: Magomeda Moldieva Israilova (31) zastupoval u soudu Leonid Kušnarenko, bývalý předseda pražské muslimské obce.

Israelov po celou dobu líčení tvrdil, že se na vraždě nijak nepodílel, ale že ji společně s Naurbajevem spáchal jeho švagr. „Chce se mi pomstít. Zmlátil jsem ho totiž poté, co mojí sestře, která je jeho manželkou, přerazil nos. Nejsem vrah, ale věřící muslim,“ uvedl u soudu.

Soudci z Krajského soudu v Brně, ani od Vrchního soudu v Olomouci mu ale neuvěřili. Rozsudek je pravomocný. Naurbajevovi se zatím spravedlnost vyhýbá...

Fotogalerie
4 fotografie