Že se její druhé manželství čtyři roky po svatbě s Jiřím Kounickým otřásá v základech, herečka naznačila na jaře a léto uklidnění nepřineslo. „Děly se věci, které jsem ani netušila, že se dějí. Můj manžel asi nebyl ve vztahu šťastný, rozhodl se řešit věci po svém a já byla postavená před hotovou věc, kterou jsem musela přijmout,“ přiznala Blesku tajemně Svátková. „Nemůžete nikoho přinutit, aby nás měl rád, aby se změnil, partner nemůže chtít, abychom se změnili my. Nemůžu a nechci prosit o lásku…,“ dodala.

Ze svých prožitků se rozhodla vypsat – a o tom je její už čtvrtá kniha Najdeš mě ve tmě. „Když se ocitnete na bolestivém konci a není to vaše rozhodnutí, přichází tma. A ve tmě, metaforicky tam, kam se nechceme koukat, ve špatných zkušenostech a vzpomínkách, nalézáme odpovědi na otázky, třeba proč přitahujeme partnery, jaké přitahujeme. Podívat se tam je osvobozující,“ vysvětluje herečka.

VIDEO: Svátková krizi v manželství neustála: Nechci prosit o lásku!

Video
Video se připravuje ...

Svátková krizi v manželství neustála: Nechci prosit o lásku! Petr Macek, Lukáš Červený

U ní to tak funguje. „Našla jsem odpovědi, které jsem nehledala. Došla jsem k tomu, proč se mi dějí některé věci, a poprvé mi nevadí být sama, uvědomila jsem si, jak jsem byla závislá na vztazích. A že teprve až se uzdravím, mohu být v nějakém dalším vztahu šťastná,“ říká. Na přímou otázku, zda se rozvádí, odpověděla rezignovaně: „Asi to tak dopadne.“

VIDEO: Vlastina Svátková o filmu Můj příběh: O domácím násilí je nutné mluvit

Video
Video se připravuje ...

Vlastina Svátková o filmu Můj příběh: O domácím násilí je nutné mluvit Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií