Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pavel Nárožný chtěl zabít tetu palcátem a dostal 13 let: Stěžuje si u Ústavního soudu

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, yks - 
24. září 2020
10:36

Pavel Nárožný si má odpykat 13 let ve vězení za přípravu vraždy své tety, na kterou měl poštvat svou přítelkyni. Neúspěšně se odvolal a jeho dovolání v létě odmítl i Nejvyšší soud. Když selhal i pokus o obnovu řízení, vkládá muž, stíhaný navíc kvůli vraždě svého otce a jeho ženy, naděje do brněnského Ústavního soudu.

Podle obžaloby plánoval Nárožný v roce 2015 vraždu tety, která spravovala majetek po jeho zemřelém otci. Zvažoval několik verzí, včetně zabití palcátem. Pomoci mu měla jeho známá, která se ale obrátila na policii a stala se korunní svědkyní. Nárožný vinu po celou dobu popíral a tvrdil, že jde o křivé obvinění.

V posledním dovolání k Nejvyššímu soudu Nárožný kritizoval například údajně netransparentní výběr přísedících u krajského soudu, naznačoval podjatost soudce a stěžoval si na znemožnění nahlížení do spisu. Podle Nejvyššího soudu bylo dovolání zjevně neopodstatněné. Nyní by mohl verdikt přezkoumat ještě Ústavní soud, který ale většinu podnětů v trestních kauzách také odmítá.

V srpnu olomoucký krajský soud zamítl Nárožného návrh na obnovu řízení. Nepředložil nové skutečnosti či důkazy. Podle krajského soudu jen „recykloval" původní argumentaci, se kterou se justice už dříve vypořádala.

Nárožný v jiném procesu od roku 2011 čelí také obžalobě z vraždy otce a jeho manželky, jejichž těla se dosud nenašla. Olomoucký krajský soud jej třikrát zprostil obžaloby, rozhodnutí vždy zrušil vrchní soud. Kauza se nakonec dostala k jinému senátu do Ostravy.

manatr ( 24. září 2020 11:19 )

V tom našem zemanobabišizmu si zkorumpovaná feminizovaná justice dělá co chce zákon/nezákon. Viz kauza Kramný s uměle vytvořenými důkazy pro odsouzení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání