„Projektem Pin-up Power CZ aneb "Ženy ženám" chceme ukázat, že každá žena je krásná, když popustí uzdu své ženskosti, a zároveň podpořit ty ženy, které v životě potkala rakovina. Výtěžek prodeje bude věnován Alianci žen s rakovinou prsu,“ vysvětlila autorka projektu a jedna z dívek z kalendáře Martina Bohuňková.

Svůdnou Babetu uvidíte na fotce k měsíci září.
Autor: Georg von Grega, archiv Pin-up power

Oslava ženskosti

Přípravy kalendáře se zúčastnilo šestnáct žen a dívek z různých měst, různého věku a povolání. Spojily se majitelka butiku, IT manažerka, modistka, maminka na mateřské dovolené, molekulární bioložka a další – ale žádná z nich není profesionální modelkou.

Jedné teprve nedávno bylo dvacet, jiné bude brzy šedesát, jedna nosí šaty velikosti 6, jiná zase 26 – devizou pin-up kalendáře je různorodost. „Všechny ale spojuje radost z vlastní ženskosti,“ říká Martina Bohuňková.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na vtipnou proměnu žen v pin-up modelky. Pin-up power

Martina vše vymyslela

„K pin-up stylu jsem se dostala na mateřské dovolené, kdy jsem – jako mnoho jiných žen – hledala vlastní hodnotu a sebelásku k tělu, které se změnilo. Být matkou je sice obrovský dar, ale necítit se přitažlivou ženou je zároveň obrovská ztráta,“ říká organizátorka projektu.

Původně mělo jít jen o malý soukromý počin komunity žen, která se setkává ve virtuálním prostoru facebookové skupiny, ale také pořádá srazy, pikniky a focení. „A to celé ve stylu amerických 50. let: kolové sukně, spodničky, karmínové rty a ženské křivky, vše jako z filmů s Marilyn Monroe či Audrey Hepburn," dodala Martina.

Původně jsme chtěly něco jen tak pro radost, dopadlo to velkým charitativním projektem, říká hlavní organizátorka projektu.
Autor: Georg von Grega, archiv Pin-up power

Jak kalendář získat?

S vydáním kalendáře se pojí crowdfundingová kampaň na portálu HitHit.

Možnost získat kalendář bude až do konce roku a to přes webové stránky www.pinuppower.cz, kde bude odkaz na transparentní dárcovský účet Aliance žen s rakovinou prsu, kam přímo zašlete dar ve výši ceny kalendáře a ten vám pak bude doručen.

Fotogalerie
19 fotografií