Tím problémem, jaký musela herečka Marie Doležová řešit, se staly poměrně nečekaně její vlastní děti. Mladá umělkyně má totiž dvě, obě se svým životním partnerem, tanečníkem Markem Zelinkou (33) – dcerku Alfrédu (2) a synka Rudolfa (6 měsíců). A s malými ratolestmi na krku se těžko tvoří jakékoliv umění… „Když spí oba, je to jediná chvilka, kdy je den jenom a jenom můj. Před pár dny jsem si řekla, že každej den napíšu jednu báseň. To jich za rok bude. Na sbírku,“ těšila se autorka veleúspěšného blogu (a jeho pozdější knižní verze) Kafe & cigárko na sociální síti.

Záhy však zjistila, že realita se od jejích naivních představ dost liší. Se dvěma prcky se jenom horko těžko nachází chvilka klidu, kdy by si člověk mohl jen tak v klidu sednout a dát šanci múzám. „Milá zlatá, řekla jsem si dnes věcně, básně nejsou pro matky mimin,“ povzdechla si rusovláska, které se v roce 2015 podařilo zvítězit v sedmé řadě populární soutěže StarDance …když hvězdy tančí.

Ze svého hereckého povolání, v němž se jí vždy velice dařilo (oceňovaný byl například její výkon v teenagerském dramatu Pusinky, či v poslední řadě seriálu Terapie), tak podle všeho k literatuře sice nezběhne. Místo toho si však uvědomila, že se poezie skrývá všude kolem ní...

VIDEO: Vítěz StarDance Marek Zelinka: Nabídku na další ročník jsem odmítl, radši mám divadlo

Video
Video se připravuje ...

Vítěz StarDance Marek Zelinka: Nabídku na další ročník jsem odmítl, radši mám divadlo Tereza Kovářová

„Naše poezie, to je kouzlo, jakým je uklizenej pokoj ve kterým bydlíš. Náš tanec, to jsou ty kroky mezi hračkama, kdy vychytáš ty minutky, kdy se zabaví samo a stihneš sem tam povinnůstku. Naše poezie je SMS makléřovi se souhrnem požadavků na byt, co hledáme. Naše poezie je jazyk, jakým jim celej den překládáme svět. Naše poezie je otevřená pusinka jednoho, když spí. Rukopis naší sbírky je dát dvěma dětem čtyři ponožky a ani jedna shoda. Naše hudba je na dvě doby, dech jednoho střídá nádech druhýho, večer, když jsi skolila dvouhlavou saň a uspala to bájný zvíře,“ dojala se Doležalová.

Chvíle, které by tedy Marie mohla využít k napsání sonetu, „nebo jenom trochu žít“, se však v domácnosti plné dětí i jednoho excentrického manžela (jenž v současné době exceluje v reklamách na Zdravotnickou záchrannou službu hlavního města Prahy coby „SuperMarek“) bohužel využít nedají. „Vedle v pokoji řve neumytý nádobí,“ posteskla si herečka.

Její fanynky i kolegyně z branže s ní soucítily. Například herečka Andrea Růžičková (36), rovněž dvojnásobná maminka, co se kromě hraní a péče o rodinu věnuje fotografování. Ta vnitřní boj Doležalové jistě moc dobře chápala a poslala jí proto v odpovědi srdíčko.

VIDEO: SuperMarek

Fotogalerie
66 fotografií