Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bývalý voják znásilnil a zavraždil zdravotní sestru kvůli čarodějnictví: Po 19 letech ho popravili

V úterý USA vykonaly již šestou popravu (na federální úrovni) od  červencového znovuzavedení trestu smrti.
V úterý USA vykonaly již šestou popravu (na federální úrovni) od červencového znovuzavedení trestu smrti.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ran - 
25. září 2020
10:11

Americká vláda v úterý popravila šestého odsouzeného od červencového znovuzavedení trestů smrti na federální úrovni, oznámila stanice CNN. Smrtící injekci dostal William LeCroy, který před 19 lety znásilnil a zavraždil Joannu Tieslerovou (†30). Psychiatrovi později svůj čin „vysvětloval“, že se snažil zrušit účinky černé magie, kterou mu oběť způsobila všechny jeho problémy.    

Popravený se jmenoval William Emmett LeCroy (†50) a v roce 2001 v Georgii unesl, znásilnil a zabil zdravotní sestru Joannu Lee Tieslerovou (†30). Uznán vinným byl v roce 2004. Zločinu se dopustil krátce po propuštění z 10letého trestu za pohlavní zneužití dítěte, loupež a přepadení.

Vězeň se před úterním vykonáním rozsudku smrti snažil přes advokáty domoci odložení výkonu trestu, soud ho ale nevyslyšel. Poprava proběhla kolem 9. hodiny večerní místního času. „Spravedlnost byla konečně vykonána,“ uvedl Joannin otec v písemném vyjádření. „Lituju jen toho, že to trvalo 19 let. Ale pro rodinu a Joanniny přátele se nyní stala podstatná věc, kterou se tahle záležitost určitým způsobem uzavřela," řekl také.

Podle svědectví přítomného reportéra držel LeCroy při aplikaci dávky pentobarbitalu oči otevřené. Minutu dvě se nekontrolovaně třásl, po dalších několika minutách mu zesinal obličej, rty zmodraly a končetiny ztratily barvu.  

Bývalý voják LeCroy své oběti při útoku svázal ruce za záda, škrtil ji elektrickou šňůrou a znásilnil ji. Pak jí podřízl hrdlo a pětkrát ji bodl do zad. Za volantem jejího auta následně zamířil ke kanadským hranicím. Policie ho dopadla dříve, než je stačil překročit.

Soudnímu psychiatrovi později řekl, že považoval mrtvou za chůvu, která ho měla před dvaceti lety sexuálně zneužít, a vinil ji za všechny problémy, které v dospělosti měl. Věřil prý také, že ho začarovala. Svůj čin vysvětloval tak, že se jím snažil její kouzlo zrušit. LeCroy začal být čarodějnistvím údajně posedlý po svém propuštění z armády.

LeCroyova je šestá poprava od července 2020, kdy ministr spravedlnosti William Barr po 17 letech obnovil tresty smrti pro odsouzené federálními soudy.      

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání