Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výbuch plynu roztrhal dům na kusy: Dívka (†14) nepřežila, zbytek rodiny je v nemocnici!

Autor: rc - 
25. září 2020
14:36

Obrovská rodinná tragédie se odehrála ve čtvrtek v americkém státě Oklahoma. V rodinném domě na tichém předměstí došlo k ohromné explozi! Příčinou výbuchu měl být únik plynu. Při výbuch přišla o život čtrnáctiletá dívka a další členové rodiny byli zraněni.

Klidným předměstím města Oklahoma City se ve čtvrtek ráno ozvala ohlušující rána. V jednom z tamních domů, kde bydlela čtyřčlenná rodina, došlo k explozi. Z rodinného domu zbyla doslova jen kupa dříví. Uvnitř se nacházela celá rodina, která kromě střechy nad hlavou přišla i o jednoho rodinného příslušníka. Při výbuchu, který podle vyšetřovatelů měl zapříčinit únik plynu, přišla o život čtrnáctiletá dívka. Její rodiče a sourozenec skončili v nemocnici.

Sousedé uvedli, že poté, co se ozvala rána, těžce zraněný otec rodiny zoufale hledal své děti. Muž byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice. V nemocnici skončili i další dva lidé. „Jeho oblečení bylo celé potrhané. Výbuch z něj skoro serval šaty,“ uvedla sousedka Patty Wommerová pro televizi KOCO a dodala: „Stále říkal, že postavil vodu na kávu a byl zasažen proudem a dům vybuchl. Opakoval to snad tisíckrát,“ dodala.

Na místo dorazily desítky hasičů. Vyšetřovatel Nicholas Nadeau pro ABC News uvedl, že příčinou byl plynový zapalovač dřeva v krbu. „Zapalovače dřeva jsou nezákonné,“ uvedl Nicholas Nadeau, který tragédií vyšetřuje s tím, že v případě výpadku plamene se uvnitř hromadí propanové páry, které mohou vést k výbuchu. „Jsou sladká rodina, prostě nejmilejší lidé a je mi jich líto,“ uvedla sousedka Patti Woodardová.   

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání