Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policistka si na poslední chvíli rozmyslela sebevraždu: Vlak ji zabil, když telefonovala rodině

Autor: rc - 
29. září 2020
12:27

Tragicky zemřela matka tří dětí Lianne Matthewsová. Osmatřicetiletá policistka měla strach, že ztratí svou práci, tak se rozhodla ukončit svůj život tím, že si stoupla na koleje. Předtím však ještě vytočila číslo své rodiny a její blízcí ji přemluvili, aby se vrátila domů ke svým dětem. Ovšem ve chvíli, kdy chtěla opustit koleje, se proti ní vyřítil vlak! Její smrt tak slyšeli její nejbližší.

S dlouhodobými problémy se potýkala Lianne Matthewsová z anglického Cardiffu. Osmatřicetiletá máma, která vychovávala tři děti, zasvětila svůj život službě veřejnosti jako policistka. Svou práci milovala, ovšem nějaký čas se potýkala s problémy a bála se, že ztratí svou práci. Byla přistižena, když řídila pod vlivem alkoholu, za což dostala pokutu a zákaz řídit po dobu dvaceti měsíců.

Problémy, s nimiž se potýkala, ji přivedly až k myšlenkám na sebevraždu. Když se vracela v únoru z práce, nešla domů, ale stoupla si na koleje, kde čekala na přijíždějící vlak. Ještě stačila vytočit číslo své mámy, s níž se chtěla naposledy rozloučit.

„Lianne volala mámě a byla na reproduktoru. Máma chtěla, aby ji slyšel táta. Plakala a řekla: víte, jaké to je, když nechcete být tady?“ uvedla její sestra Heather Holsgroveová pro britský deník The Sun. Jejím blízkým se nakonec podařilo ji přesvědčit, aby se vrátila domů ke svým dětem. Bylo však pozdě.

Proti Lianne se vyřítil vlak, který řídil strojvedoucí Andrew Lee, který na chvíli, kdy na kolejích viděl postavu, nikdy nezapomene. „Náhle jsem viděl postavu přede mnou. Myslel jsem, že to byl mladý člověk s batohem. Dívali jsme se přímo na sebe, když přišel náraz. Snažil jsem se zastavit, ale nešlo to a vlak se zastavil až několik stovek metrů poté,“ uvedl Lee.

Její rodina jen v reproduktoru slyšela přijíždějící vlak a pak ticho. „Myslím, že kontakt s její mámou způsobil to, že si to rozmyslela a snažila se dostat zpět na nástupiště,“ uvedl vyšetřovatel tragédie Dilwyn Lewis. Z náhlé a tragické smrti Lianne je v šoku celá rodina.

Její partner, který je také policista, uvedl, že se přidala ke sboru v roce 2006. „Lianne byla nádherná žena, která byla velice starostlivá. Byla tou nejoddanější matkou, kterou jsem kdy viděl. Poslední zpráva, kterou jsem jí napsal, byla, jak moc ji miluji. Věřím, že alkohol a stavy úzkosti ji zavedly na vlakové koleje, ale nezamýšlela ukončit svůj život,“ uvedl Geraint Higgins, její přítel.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

bullshit ( 29. září 2020 16:55 )

Policistka tak milovala práci že řídila opilá. Asi neuměla nic jiného. Mohla by jít jistě kamkoliv. Tři děti nechala na světě bez mámy. Toto by měly odhalit psycho testy že je labilní. Ženy u policie je docela problém asi všeobecně...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání