Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další ruský oligarcha napojený na Putina byl nalezen mrtvý! Obretetský vstoupil přímo pod kola auta

Autor: štt - 
27. září 2020
15:33

Ruský oligarcha Dmitrij Obretetský (†39) byl na procházce se svým psem. Když přecházel silnici, byl sražen protijedoucím vozem značky Jaguar. Nehoda mohla být nešťastnou náhodou, ale vyšetřovatelé nepopírají možnost vraždy na objednávku kvůli Obretetského napojení na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Miliardář, jehož bývalý obchodní partner je nyní za mřížemi, byl záhadně zabit při jeho procházce se psem. Zatím se neví, proč úspěšný podnikatel přecházel silnici, když proti němu projížděla auta. Vyšetřovatelé zvažují možnost, že se špatně rozhlédl, když krotil svého psa. Obretetského přátelé se však obávají, že za podivnou nehodou může stát ruský prezident Vladimir Putin.

Záchranáři našli oligarchu v blízkosti svého luxusního sídla, které se nachází na předměstí Londýna. Ve stavu bezvědomí a s rozsáhlým krvácejícím poraněním na hlavě byl helikoptérou transportován do blízké nemocnice.

Vyšetřovatelé později zjistili, že ruský obchodník měl možnost zahlédnout světla jedoucího vozu Jaguar 11 vteřin před samotnou srážkou. „Auto jelo povolenou rychlostí kolem 56-65 kilometrů za hodinu,“ uvádí hlavní vyšetřovatel a dodává: „Na autě nebyly nalezeny žádné technické nedostatky a byla vyloučena možnost zavinění nehody třetí osobou.“

Po pěti dnech strávených na jednotce intenzivní péče ruský magnát těžký poraněním lebky a páteře podlehl. Obretetský po celou dobu zůstal v kómatu a nepodal vlastní výpověď o nehodě.

Magnát založil maloobchodní společnost vyrábějící chemikálie pro domácnost a byl i vlastníkem velké firmy distribuující produkty od potravinářských koncernů, jako je Mars a Nestlé. Ruský obchodník žil v luxusní vile v ceně 6 milionů liber. Jeho sousedem byl například anglický fotbalista John Terry.

V minulosti spolupracoval s dalším ruským miliardářem Dmitrijem Tožikem (44), který je nyní uvězněn v ruské státní věznici. Tožik byl v Bělorusku vzat do vazby poté, co se zjistil jeho finanční podvod ve výši 300 000 liber, kdy nevyplatil mzdu svým 600 zaměstnancům. Není však jisté, zda se Obretetský na finančním podvodu podílel.

Po více než půl roce pátrání nebyla určena jasná příčina nehody.

Ocicko ( 27. září 2020 19:29 )

Také by ten ulhaný "Plesk" mohl napsat, že se to stalo již před rokem, osobně jsem to již četl i s těmito obrázky. Opakujete se.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání