„Chtěla bych být dobrá herečka, ale je to nudné ... jsem raději sexy,“ měla kdysi Brigitte o sobě říct... a podle toho to také vypadalo.  Začátky její slávy byly opravdu bouřlivé. Francouzka byla v 50. a 60. letech sexbombou, na kontě má role ve více než 40 snímcích (A Bůh stvořil ženu , Pařížanka, Pravda, Paris a Helena, Pohrdání,...) a prožila také řadu románků.

Dokonce i manžely tak trochu střídala - nejprve se provdala za režiséra Rogera Vadima, co jí pomohl s kariérou. Druhé manželství s hercem Jacquesem Charrierem jí posléze přineslo jediné dítě - syna Nicolase (ten dnes žije v Norsku).

Potřetí řekla »ANO« německému multimilionáři Guntheru Sachseovi a teprve čtvrté manželství jí vydrželo - od roku 1992 je jejím mužem francouzský pravicový politik Bernard d'Ormale.

VIDEO: Brigitte Bardot - Tu Veux Ou Tu Veux Pas

Video
Video se připravuje ...

Brigitte Bardot - Tu Veux Ou Tu Veux Pas Youtube.com

Jelikož si ale »Bardotka« či BB, jak se jí přezdívalo, vybrala cestu především sexy rolí krásek, nešlo tak pokračovat navěky. Ve 39 letech tak ukončila hereckou kariéru a sekla i s focením odvážných odhalených fotek. Se světem showbyznysu se rozloučila, ale ze světa tak úplně nezmizela - zakoupila dům v Saint-Tropez, kam se uchýlila. Od té doby se s vervou pustila do celosvětového boje za práva zvířat.

Po herectví se naplno vrhla do boje za ochranu zvířat. Ve Francii se zasloužila o to že se tam zvířata na jatkách smí zabíjet jen pomocí „milosrdné“ elektrické pistole. U nás zase v 90. letech ostře vystupovala proti podmínkám dostihů při Velké pardubické. Později se začala drsně vyjadřovat i proti islámu a migraci. O svém bouřlivém životě napsala i autobiografickou knihu. Nyní slaví 87. narozeniny a stále je na ní vidět, že se snaží stárnout s grácií. Nezbývá, než popřát jí hodně zdraví...

Fotogalerie
34 fotografií