Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní kritička Blesku Ina T. hodnotí padesátnice: Nevkusný diblík Nálepková a "východní" Sklovská!

/
  • Módní policie
    29. září 2020 ● 05:15

    Ač showbyznys a svět módy, podporované kosmetickým průmyslem, stále preferují především mládí, pohled společnosti na ženy nad 50 let se radikálně mění. Roky přehlížené, tzv. „odkvétající“, ženy, hodící se jen do životních rolí babiček, jsou dnes brány za aktivní, životem protřelé. Jejich potenciálu si nejen jako nákupní cílovky všímají i módní giganti.

  • 1.

    Krásné i po padesátce? Pár tipů pro dámy

    Daniela Peštová je měsíc před svojí padesátkou stále úspěšnou modelkou, stejně jako legendární modelky 90. let, které půl století již oslavily. Judi Denchová se tkví na obálce britské Vogue a v 85 letech se stala vůbec nejstarší modelkou na coveru legendárního magazínu. Do nedávné kampaně Gucci zase obsadili herečku Jane Fonda, a to ve chvíli, kdy se po desetiletích barvení rozhodla přiznat šediny.

    Padesátka je teď označována za novou třicítku - a já říkám „ano“. Jen s drobným „ale“, týkajícího se stylu oblékání. Pravidla se sice rozvolňují, ale není radno zapomínat na vkus, vlastní nedostatky a též fakt, že trendy pro teenagery budou na 60leté ženě působit směšně. Ač si dívčí pel dokáží některé dámy ponechat i ve zralém věku, podporovat ho romantickým až infantilním stylem hraničí s tzv. diblíkovstvím. Tedy bojem proti přirozenosti stárnutí a fází, které se chce většina z nás vyvarovat. Rovněž nepomáhá ani exhibice erotičnosti, která je patrná v soudnost postrádajících modelech.

    Materiály Jakkoliv to zní ohraně, čím jste starší, tím víc byste měli dbát na materiály. Nejen proto, že jsou vzdušné a pohodlné, ale též kvůli tomu, že budete vždy vypadat lépe v halence z čistého hedvábí než v polyesterové levné napodobenině.

    Barvy – Je pravdou, že černá u obličeje podtrhuje vrásky. Zkuste zářivě bílou, osvěžující tóny mentolové či pudrové odstíny.

    Styling Vsaďte na jednoduché a osvědčené kombinace. Volný vršek kombinujte s úzkým spodkem a naopak. Hledejte střihy, jež zvýrazní vaše přednosti.

    Trendy V případě, že se o trendy nechcete ochudit, přidávejte je do outfitů v podobě doplňků. Tedy bot, kabelek či módních šperků.

    Džíny Vyvarujte se roztrhaným a ošoupaným džínům. Nejslušivěji bude vypadat tmavě modrý denim, např. v klasické kombinaci s bílou košilí.

    Vlasy Dřívějším pravidlem bylo krátit dlouhé vlasy po čtyřicítce, v závislosti na nepsaných společenských pravidlech. V současné době jde především o zdraví vlasů, pokud tedy vypadají stále dobře a nositelce sluší, není nutné je dramaticky stříhat.

    Daniela Peštová
    Autor: Instagram

  • 2.

    Regina Rázlová: Hraniční styl i humor, 4

    Šedé, tělo obtahující džíny a na ně navazující bílé ponožky doplňující leopardí tenisky nesouzní se zbytkem outfitu, natož s danou společenskou událostí. Na filmovou premiéru nejsou adekvátním kompletem, a to v žádném věku nositelky. Džiny stačilo nahradit elegantnějšími cigaretovými nohavicemi s puky a tenisky za patřičné večerní obutí, např. v podobě lakovaných balerínek.

    Silně nevhodné bylo ale především gesto Rázlové, kdy na společné fotce osahávala rozkrok filmového syna Jaroslava Plesla. Pročež přiznávám, že pro tento nemístný, i když v Čechách zakořeněný košilatý „humor“, nemám pochopení ani u mužů, ani u žen.

    Regina Rázlová
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Světlana Nálepková: Nefunkční snaha nestárnout, 5

    Styl rozpustilého diblíka neopouštějící herečka Světlana Nálepková pečetí osobní nevkus blond lokýnkami, puntíkatými, v pase nabíranými šaty a prosvítající neonově růžovou podprsenkou. Stylově neladící korále a nelogické použití úzkých kalhot k šatům, s ohledem na absurdní zbytek, nemá smysl rozebírat. Nucená rozvernost se zde hlavně kvůli věku míjí účinkem.

    Světlana Nálepková
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Jana Paulová: Mladistvě šik, 1

    Jednoduchá rovná tuba košilových, vázačkou přepásaných šatů s transparentními rukávy je efektně vyvážena do hladka vyfoukaným elegantním mikádem a mezi hipstery stále oblíbenými kostěnými brýlemi. Nenucené eleganci se Paulová nezpronevěřila ani s páskovými sandály na platformě a cross body mini kabelkou. Dokonalá kombinace nadčasového minimalismu a módního účesu stvrzuje hereččin, v 65 letech záviděníhodný, vzhled.

    Jana Paulová
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Hana Heřmánková: Apartní směr, 1-

    Často se držela zkostnatělých a lehce zestaršujících modelů (snad pozůstatek práce hlasatelky). Ovšem v sedmapadesáti manželce principála Divadla Bez zábradlí jednoduchý lady styl sluší. Samozřejmě podporován faktem, že má skvělou postavu a obličej téměř bez vrásek.

    Vysoké kalhoty do pasu v retro střihu do širokých zvonů, prodloužená délka saka a sněhobílá rozhalenka jsou spolu s pudrovým odstínem obleku osvěžující variantou běžného kostýmku. Jen účes by mohl být aktuálnější, nositelku Heřmánkovou by totiž rázně omladil.

    Hana Heřmánková
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Zdena Studenková: Glamour jízda seniorky, 2

    Rudé večerní šaty v klasickém střihu do V s horizontálním řasením pod prsy a splývavou sukní zajistily herečce na udílení cen Slovenka roku velkou pozornost. Ač se u stárnoucích žen všeobecně bazíruje na skrývání paží, Studenková si jejich obnažení může dovolit. V šatech působí velice svůdně.

    Na hraně je pro mě brutální náhrdelník s přívěsky, který vyznívá tvrdě, a délka šatů, která by mohla být až na zem. Ovšem celek, který perfektně doplňuje účes ve stylu Marilyn Monroe, a zdařilé líčení dává jasně najevo, že i žena blížící se sedmdesátce může být sexy.

    Zdena Studenková
    Autor: profimedia.cz
  • 7.

    Sisa Sklovská: Estetika východu, 4

    Módními úlety vyniká, ale na Slovence roku se Sisa snažila být za elegantní dámu. Sázka na pouzdro lesklých šatů s krajkovými rukávy by bývala vyšla, nebýt kombinace doplňků, které odkazují na zpěvaččinu snahu působit jako manželka ruského oligarchy.

    V silikony napěchovaném dekoltu vyniká barevný náhrdelník, jenž má být statement piece celého outfitu. Místo toho se pře o pozornost s nařasenými rukávy, náušnicemi ze stejné kolekce a třpytivými botami, které by samy o sobě mohly být šperkem outfitu. Překombinovanost a zdobnost jednotlivých prvků je pro zamýšlenou lady eleganci vražedná.

    Sisa Sklovská
    Autor: profimedia.cz

  • 8.

    Sisa Sklovská: Lepší než obvykle, ale, 3-

    Sisa podruhé... na jiné akci: Neskromnými prohlášeními i přesvědčením, kterak byla v módě i hudbě inspirací pro zahraniční hvězdy, proslula zpěvačka, jež na poli vkusu dlouhodobě selhává. Uznávám, že mentolové, na tělo ulité pouzdrové šaty s velkou zplihlou mašlí, vycházející z kaskádovitého volánu, jsou klidnějšího rázu než její běžné bizarní outfity.

    Ale ani tento model nelze, při vší vůli, kvůli zmíněné aplikaci označit za vkusný. Sklovská tak boduje jen slušivou barvou šatů a páskovými sandály.

    Sisa Sklovská
    Autor: profimedia.cz

  • 9.

    Eva Vejmělková: Filmová píšťalka vkusem neomamuje, 3-

    Nestárnoucí sexsymbol 80. let k milovnicím módy nenáleží, a to se logicky odráží i na jejím šatníku. Jednoduché černé šaty s vytlačeným vzorem a volány pod kolena budiž, ale velká neforemná kabela na společenskou událost nepatří, značně marné jsou i zvolené, s outfitem nesouznící boty. Provinčnost pečetí též retro kulmované vlny, a tak se zdá, že Vejmělková svým vkusem uvízla v době natáčení Fontány pre Zuzanu.

    Eva Vejmělková
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Marcela Březinová: Nuda bez efektu, 4

    V pouzdrových, na tělo ulitých šatech báječná figura skoro šedesátnice vyniká, což je ale jediný světlý bod hodnocení. Oranžové basic šaty nejsou zcela špatné, ale k nim zvolený styling ano. Okolo krku uvázaný šátek měl dodat šmrnc, ale není funkční ani efektní. Beztvaré boty, připomínající tzv. důchodky, jsou u skvěle vypadající Březinové značně předčasné a opticky zkracují nohy. Příště bez šátku, s delším, klidně vzorovaným sakem, v dekoltu s navrstvenými řetízky a na nohou koženými mules.

    Marcela Březinová
    Autor: profimedia.cz

  • 11.

    Veronika Freimanová: Typický nešvar českých žen, 3-

    Outfit herečky je dokonalý příklad toho, že špatně zvolená kombinace dvou extra volných kousků vytvoří z udržované ženské postavy nevzhlednou krabici. V případě, že se nejedná o vysokou modelku, platí u oversize kombinací jednoduché pravidlo. Volný vršek má být zastrčen do úzkých kalhot/sukně, a opačně.

    U Freimanové neváhám dodat, že jí zbytečně ubližuje i zvolený potisk obřích květin, který je u českých žen po padesátce (pro mě nepochopitelně) značně oblíben. Ačkoliv přidává na objemu i věku a působí pouťově.

    Veronika Freimanová
    Autor: profimedia.cz
    Fotogalerie
    84 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 20

Alžběta Herenová: Přehání to s plastikama. Dát vypadá jak figurína

(30. 09. 2020 13:06)

DWEI: animka - SOUHLAS - Nálepková a Blanarovičová to opravdu s diblíkovstvím přehánějí a nějak obě zamrzly a myslí si, že jim je stále náct Jinak se přikláním k názorům, že Paulové ty nemožné šaty nesluší a totéž platí i o kalhotách Heřmánkové

(30. 09. 2020 07:06)

animka: Nálepková je fakt trapná. Podobně Blanarovičová. Urputná snaha vypadat pořád mladě se jim nevyplácí. Spíš vymstí.

(29. 09. 2020 16:24)

animka: Ina T - hodnocení nebylo špatné. Věcné, bez snahy se zalíbit, po kritice následuje odůvodnění, takže - ano. Ale Františka mi hrozně chybí. Její kritiky měly prostě ŠŤÁVU!!

(29. 09. 2020 16:23)

mika: paní Veronika je čupr ženská, vždy jí to velmi sluší. z ní by si měly vzít všechny ženské příklad.

(29. 09. 2020 16:15)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy