Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Takhle provokují zbohatlíci: Stohy peněz, sídla, jachty i posluhování z vrtulníku

Autor: jžk - 
29. září 2020
17:06

Zeptal se vás už někdo, co byste udělali s kufrem peněz, kdybyste ho měli k dispozici? Přinášíme vám galerii lidí, kteří takových kufrů mají nespočet a rádi se svými majetky chlubí na internetu.

Bohatství je prý stav mysli. Na diskuzním fóru Reddit jsou populární vlákna, kde zaznívají otázky typu „co všechno byste ještě odmítli koupit, kdybyste byli nechutně bohatí?“ stejně jako množství účtů na Instagramu, které slouží předvádění bohatství (např. Rich Kids Of The Internet). Dokazují fakt, že v sobě chováme morbidní fascinaci nejen věcmi, ale i životními postoji bohatých.

Takovou sondou do jejich životů je například i účet The Trillionare Life (život bilionářů), který poskytuje zvědavým smrtelníkům možnost pochopit jejich smýšlení. Je velmi oblíbený, a jak by ne, když zveřejňuje  taková videa jako to, na kterém si zazobanci na jachtě objednají doručení jídla pomocí vrtulníku?

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yacht Life 🛥 Tag your friends! #TheTrillionaireLife ... 🎥: @tomclaeren

Příspěvek sdílený The Trillionaire Life™ (@thetrillionairelife),

 

Zdá se to být tak prosté. Když vyrůstáte celý život v Gucci oblečení, nestaráte se tolik o svůj člun za mnoho milionů jako o to, jestli vaše vlasy nerozfoukal vítr. Vzpomeňme si třeba na film Vlk z Walstreet, kde Jordan Belford stojí na své potápějící se superjachtě a jeho jedinou starostí je, kde má svůj sáček s drogami, aby náhodou nezemřel střízlivý.

Podle bohatých lidí je bohatství zkrátka a dobře stav mysli. Jak ale dokazují komentáře pod příspěvky plných luxusu, spousta smrtelníků s tím nesouhlasí. „Takže co, jen se vytahuješ?!“ ptá se jeden z komentujících. Tento přístup, jak se zdá, propast mezi sociálními vrstvami nezmenší.

crab ( 30. září 2020 00:18 )

Do hrobu si to nevezmou. A co zitra? Bohatstvi muzou ztratit, ale vzdelani, slusnost a moudrost ne.

Zobrazit celou diskusi