Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Turisté našli na zastávce v Zátoni tělo muže: Měl čisté značkové oblečení a oholenou hruď

Autor: rc - 
28. září 2020
15:33

Začátkem února turisté na vlakové zastávce Prales Boubín našli tělo muže. Strážci zákona začali pátrat po jeho identitě, ovšem od nálezu těla uplynulo víc jak půl roku a stále se nepodařilo zjistit jeho totožnost. Muž zemřel na podchlazení v souvislosti s intoxikací léky.

Policisté víc jak půl roku vyšetřují případ, který se odehrál v pohraničí. Turisté začátkem února na vlakovém nádraží Prales Boubín u obce Zátoň, která se nachází jen pár kilometrů od hranic s Rakouskem a Německem, našli tělo muže.

Kontaktovali proto rychle policii, která začala případ vyšetřovat. Ovšem případ je nadále velkou záhadou. Následná pitva zjistila, že muž zemřel na podchlazení v souvislosti s intoxikací léky a dovnitř zastávky se dostal tak, že rozbil okno. „Muž se tam dostal za použití násilí. Rozbil skleněnou výplň jednoho ze zadních oken,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová v pořadu Na stopě. „Poblíž muže se našly pouze léky na spaní. Byly to české léky a s prošlou expirační dobou,“ dodala mluvčí.

Nikdo však strážníky nekontaktoval, aby nahlásil jeho zmizení. Muž měl na sobě čisté oblečení, většinou značkové. Byl upraven, tudíž policie vyloučila, že by se jednalo o bezdomovce. „Muž ve spodní části čelisti neměl zuby žádné. V horní části měl pouze čtyři zuby,“ řekla mluvčí s tím, že používal zubní náhradu. Muž byl štíhlé postavy a výšky kolem 181 cm. „Muž, běloch, ve věku 35 - 45 let,  velikost nohy je 24,5 cm - malá velikost k výšce, modré oči, hnědé vlasy střižené na ježka, oholen na tváři a hrudníku, krátké vousy, na těle nenalezeno tetování ani  jizvy. Zuby na dolní čelisti zcela chybí, na horní čelisti jsou zachovány pouze zuby vpravo 2 a 5, vlevo 3 a 4, zbytek je umělá zubní náhrada," uvedla Joklová. Strážci zákona proto začali spolupracovat s německou policií. Po jeho totožnosti se nadále pátrá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání