Rudolf Havlík je velký dobrodruh a cestovatel, v Asii je jako doma, takže by se dalo čekat, že ho jen tak něco nedostane. Ale stalo se! Před dvěma lety v Thajsku onemocněl, ale nikdo mu nedokázal pomoct. Až po čase se ukázalo, že chytil spalničky, protože tenkrát byla celosvětová epidemie. I když byl na tuto nemoc jako dítě očkovaný, tak vakcína prostě přestala fungovat. 

„Dostat v dospělém věku spalničky nechcete, protože se k nim přidávají různé komplikace a člověk může snadno skoro zakukat, což se mi také stalo. A že to mělo kurník razanci, to vám řeknu. Čtyři dny jsem o sobě vůbec nevěděl a byl opravdu jednou nohou v hrobě a další čtyři strávil klepáním na posteli v takových křečích, o jakých se maratóncovým lýtkům ani nesnilo,“ popsal průběh nemoci Havlík, který je režisérem nejnovějšího trháku v kinech Bábovky. 

VIDEO: Režisér Bábovek Rudolf Havlík: Ve všech svých filmech i hraju

Video
Video se připravuje ...

Režisér Bábovek Rudolf Havlík: Ve všech svých filmech i hraju. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

„Trvalo mi skoro měsíc, než jsem se z toho vzpamatoval, a další rok, než jsem se dal do kupy, protože jsem musel držet diety, dával se celý dohromady, protože mě každý týden bolelo něco jiného,“ dodal Rudolf. 

Tomu se i přes zdravotní komplikace podařilo Bábovky dokončit a být na premiéře. V rukávu už má další scénář, který bude o dvou ztroskotancích na pustém ostrově a hlavní roli si zahraje Jiří Langmajer (54)

VIDEO: Radka Třeštíková na premiéře Bábovek: Ten film si užít nedokážu

Video
Video se připravuje ...

Radka Třeštíková na premiéře Bábovek: Ten film si užít nedokážu. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
28 fotografií