Dispečer dopravního podniku proto oslovil městskou policii a upozornil, že všechny snahy vykázat muže z přepravy se minuly účinkem. Strážníci do spoje nastoupili mezi zastávkami Šilingrovo náměstí a Česká.

Česká, vystupovat!

„Pasažéra poznali už ze dveří, protože nehnutě spal na sedadle a byl z něj silně cítit alkohol. Probudit ho nebylo snadné a při vystupování ho strážníci museli z obou stran podpírat. Muž se vyjadřoval nesrozumitelně, a když se posadil na chodník, bylo patrné, že se o sebe sám nepostará,“ popsal smutný výjev mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Nedokázal to ani jeho kamarád, který už prý za uplynulou hodinu vyčerpal možnosti, jak muže doprovodit domů. Za vinu to dával tři čtvrtě litru slivovice, kterou jeho kamarád ještě před druhou hodinou odpoledne stihl vypít.

Flamendra čeká pokuta

Strážníci tedy přivolali sanitku záchytné služby a muže nakonec museli i spoutat. Šermoval totiž rukama a ohrožoval zdravotníky i je samotné. „Za to, že v tomto stavu cestoval hromadnou dopravou, hrozí muži ve správním řízení pokuta do dvaceti tisíc korun,“ dodal mluvčí.

VIDEO: Opilec se chtěl prát se strážníkem.

Video
Video se připravuje ...

Opilec v Brně vyzýval strážníka na souboj. Městská policie Brno

Fotogalerie
3 fotografie