Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trump v debatě s Bidenem hájil přístup ke covidu: „Udělali jsme to skvěle.“ A schytal to

Autor: ČTK, kal - 
30. září 2020
06:05

Americký prezident Donald Trump v noci na středu v debatě odmítl kritiku svého přístupu k pandemii covidu-19, která si v USA vyžádala přes 200 000 mrtvých a sedm milionů nakažených. Podle Trumpa by bilance byla ještě horší, kdyby prezidentem byl Biden. Trump prohlásil, že by v takovém případě byly obětí dva miliony.

„Tohle je člověk, který tvrdil, že do Velikonoc bude pandemie pryč,“ řekl Biden. Prezident čekal a čekal, až virus dorazí k americkým břehům, a stále nemá plán, prohlásil demokratický kandidát. Podle něj by měl prezident dát dohromady demokraty a republikány a najít prostředky na „to, co je potřeba k tomu, aby byly zachráněny životy“.

Podle Bidena byl Trumpův přístup k pandemii „naprosto nezodpovědný“, choval se podle něj v této záležitosti „jako blázen“. Prezident prohlásil, že jeho velká předvolební shromáždění nemají na šíření nemoci „negativní efekt“. „Lidé chtějí slyšet, co říkám,“ řekl Trump.

„Udělali jsme to skvěle,“ řekl Trump. Podle něj by to Biden nikdy tak nezvládl. „Nemáš to v krvi,“ řekl Bidenovi.

Trump slíbil ukázat daňová přiznání

Trump rovněž odmítl tvrzení listu The New York Times, podle něhož neplatil některé roky federální daň z příjmů a první rok v Bílém domě zaplatil jen 750 dolarů. Platil jsem miliony dolarů daní z příjmů, řekl Trump.

Neuvedl, kdy zveřejní svá daňová přiznání, jak sliboval již v minulé kampani před čtyřmi roky a jak to udělali všichni prezidenti od 70. let. Uvidíte je, řekl Trump bez dalšího upřesnění na otázku, kdy to bude.

Podle Bidena prezident využívá daňových zákonů tak, aby „platil menší daně než učitel“. Trump řekl, že to byznysmeni dělají stejně, „pokud nejsou hloupí“.

 

SCHWARZENBERG ( 30. září 2020 08:46 )

Jasně že to "schytal" tak leda ve vlhkých snech redaktora a dalších sluníček.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa