Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná dvojnice Kim Kardashianové přišla kvůli rakovině o oko: Ze své vady udělala přednost

Autor: jel - 
22. října 2020
14:45

Pečovatelka Olivia Deanová (23) z Horshamu ve Velké Británii přišla kvůli vážné nemoci o oko. Ze své vady však udělala přednost a nestydí se za ni. Na instagramu ráda zveřejňuje fotografie, na nichž má vyndanou oční protézu, díky tomu má tisíce fanoušků.

Olivii byl v roce 2008 diagnostikován retinoblastom, což je poměrně vzácný zhoubný nádor sítnice, který se projevuje především u dětí mladších čtyř let. U Olivie však lékaři nádor objevili až tehdy, když jí bylo 12 let. Musela podstoupit řadu chemoterapií a v patnácti letech jí bohužel muselo být oko odstraněno.

Měsíc po operaci dostala tehdy mladá dívka protézu a měla velký strach. Bála se, že kvůli své vadě už nikdy nebude mít romantický vztah, protože se nikomu nebude líbit. Na začátku minulého roku se ovšem rozhodla založit si instagram. Hned první fotografií, kterou na profil přidala, byla fotka bez protézy.

„Vím, že nebýt sociálních médií, nikdy bych se neodvážila zveřejnit tuto fotografii a propojit se tak s dalšími oběťmi rakoviny, kteří jako já bojují s tím, aby se měli rádi takoví, jací jsou,“ napsala v dojemném příspěvku.

Díky tomu, že se na internetu spřátelila s dalšími lidmi, které potkalo totéž, se jí mnohonásobně zvýšilo sebevědomí. Přestože se objevila i velká spousta hloupých urážek, povedlo se jí vše překonat.

Kráska, jež se velmi podobá slavné americké celebritě Kim Kardashianové, si našla přítele, díky čemuž si vyvrátila svou obavu z teenagerských let, že ji kvůli protéze nikdo nebude mít rád. Ve všem jí velmi pomohla právě komunita lidí s podobným osudem.

Olivia nyní studuje zdravotnictví a sociální péči a po škole by se ráda věnovala pomoci dětem, které také postihla tato vzácná forma rakoviny.

koloman ( 22. října 2020 15:25 )

Hnus

Zobrazit celou diskusi