Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Tohle není Melania?!“ Rozesmátá fotka Trumpovy ženy přiživila debaty o dvojnici

Autor: Darina Jíchová - 
27. října 2020
05:10

Prezidenta USA Donalda Trumpa nedoprovází jeho manželka Melania, ale její dvojnice? Na sociálních sítích se o víkendu objevila nová vlna oblíbené konspirační teorie. Spekulace vyvolal záběr z trávníku před Bílým domem, který zachycuje první dámu, kterak nastupuje do přistavené helikoptéry. Trumpová se v určitý moment otočí, usměje a zamává lidem, uživatelé twitteru jsou si ale jistí, že to není skutečná Trumpová, uvedl list Daily Mail.

Hypotéza o tom, že první dámu hned na několika veřejných akcích nahradila dvojnice, se na sociálních sítích šíří už řadu let. Konspirátoři další „usvědčující důkaz“ našli na fotkách a videích zaznamenávající odlet prvního páru do Nashvillu, kde se konala závěrečná debata mezi Trumpem a jeho demokratickým sokem Joem Bidenem.

Video  Podle konspirátorů Trumpová užívá dvojnici  - Reuters
Video se připravuje ...

Falešnou Melanii prý prozradil úsměv

První dáma v černých šatech a lodičkách s obřími slunečními brýlemi jen z povzdálí mávala fanouškům, kteří se shromáždili u Bílého domu. Trump se naopak u lidí zastavil, některým podal ruku, s jinými prohodil pár slov nebo se vyfotil. Pak se připojil k manželce a vydal se směrem k helikoptéře, Trumpová se v jejích dveřích otočila a usmála. Právě široký úsměv podle konspirátorů usvědčil dvojnici, Trumpová se prý tak zeširoka neusmívá.

Tahle hypotéza není v souladu s kvantem snímků a videozáznamů, které ten den pořídili novináři. Z nich je jasné, že Trumpa na debatu doprovázela jeho žena, nicméně hashtag #FakeMelania, v češtině #FalešnáMelania, se stal hitem twitteru. „Jediná věc, která mi bude chybět, je, jak tahle vláda měnila Melaniu za dvojnici. Mysleli si snad, že to nepoznáme?“ připsal k hojně sdílenému záběru jeden uživatel twitteru.

„Nikdy jsem těmhle konspiracím nevěřil, ale z téhle fotky je patrné, že to prostě není Melania,“ přidal se další. „Ví někdo, co je s pravou Melanií?“ dotazovali se mnozí. Konspirace neutekla ani americkým celebritám. „Tak tohle opravdu není Melania, tentokrát se ani nesnažili,“ reagoval komik Patton Oswalt.

Konspiraci začal sám Trump

Konspirátoři vysvětlili, že široký úsměv ukázal, že dvojnice má kulatější zuby než skutečná první dáma. Nespočet uživatelů twitteru se spekulace snažilo umlčet. „Je to Melania. Proč maříte čas s konspiračními teoriemi a nezabýváte se jinými skutečnými skandály? Třeba korupcí,“ objevilo se ve vláknu příspěvků ke konspiraci.

Poprvé se teorie o dvojnici objevila v říjnu 2017 a může za ni v podstatě sám Trump. Společně s manželkou se tehdy vydal do Portorika, které zdevastoval hurikán, při svém projevu pronesl tuto nešťastně formulovanou větu: „Moje žena Melania, která je právě tady.“ Tak málo stačilo, aby se rozpoutala smršť o tom, že Bílý dům používá dvojnici první dámy.

Prezident USA Donald Trump s manželkou Melanií během oslav Halloweenu, (26.10.2020). Jedna dvojice dětí se převlékla za první dámu a prezidenta. Prezident USA Donald Trump s manželkou Melanií během oslav Halloweenu, (26.10.2020). Jedna dvojice dětí se převlékla za první dámu a prezidenta. | Reuters

Setkání s dvojnicí

Trump zatím vždy spekulace popřel, obvinil konspirátory z používání photoshopu. Nicméně letos se Trumpová během halloweenské slavnosti v Bílém domu tváří v tvář setkala se svou dvojnicí. Dvojice dětí se totiž převlékly za prezidenta a první dámu. Kvůli pandemii koronaviru Trumpovi tento rok nerozdávali cukroví, to pro děti v kostýmech bylo připraveno stranou, kde si ho mohly samy nabrat.

perla99 ( 27. října 2020 14:35 )

Jejich starosti bych chtěla mít

frantacizek ( 27. října 2020 05:40 )

no to není 100% ona, i podle krku.

Zobrazit celou diskusi