Cyklistické oblečení

Vždy jsme byli zvyklí představovat si silné cyklisty, kteří jsou připraveni statečně zvládat prudká stoupání a legendární sprinty. Dnes sportovní výsledky hovoří také o ženách, které dosahují vynikajících výsledků na dvou kolech. Inspirujte se jimi i vy, kdo jezdíte na kole pro potěšení nebo pro udržení kondice. Zvolte si moderní a praktické oblečení pro dámskou cyklistiku. Od šortek po bundy určené pro ženskou postavu, od nejmodernějších dresů až po doplňky, si každá cyklistka může přizpůsobit své zkušenosti s dámským oblečením, které nejlépe vyhovuje jejím potřebám, vkusu a touze po ženskosti.

Jaké spodní prádlo zvolit?

Pro vaše pohodlí je rozhodující výběr správného spodního prádla. Cvičení způsobuje, že se naše tělo potí, což je nejen nepříjemné, ale také často vede k neustálému nachlazení. Úkolem termoaktivního spodního prádla je tomu čelit. Za prvé, má odvádět vlhkost, a za druhé je to tepelná izolace. Aby mohlo správně fungovat, musí být těsné. Při nákupu dávejte pozor na správnou velikost.

Jaký cyklistický dres zvolit?

Ať už jedete do práce na kole nebo trávíte víkend na kole, můžete vypadat mimořádně stylově. Vše, co musíte udělat, je zkombinovat módní a funkční prvky, které budou skvěle vypadat společně s vaším kolem.

Při výběru trička určeného pro cyklistiku byste si měli vybrat také „přiléhavý“ dámský cyklistický dres, protože nejen že odvádí vlhkost, ale také neomezuje v pohybu a neblokuje ve větru. Trička určená pro cyklisty jsou často velmi barevná, což se ne každému líbí. Jsou však ideální, protože díky nim jste na silnici jasně viditelná. Užitečná může být také zadní kapsa na drobnosti a zip u stojatého límce, který lze odepnout, když se příliš zahřejete.

Kalhoty na cyklistiku

Šortky určené na cyklistiku jsou vybaveny speciální vložkou. Zabraňuje tření třísel a stehen, což výrazně zvyšuje komfort jízdy. Na trhu existují modely pro ženy i muže. Je třeba věnovat pozornost jejich kvalitě. Stává se, že se stélka vyhrnuje a pohybuje se, je nepohodlná. Vyšší kvalita v tomto případě bohužel znamená také vyšší cenu. K dispozici je několik stylů cyklistických kraťasů. Můžete zvolit přiléhavou verzi, volné kraťasy nebo rovnou dámské cyklistické sety.

Nejlepší cyklistické bundy a mikiny

Pro chladnější dny by si měla každá cyklistka pořídit vhodnou bundu. Měla by být lehká, odolná proti dešti a větru. Modely, které poskytují největší pohodlí, jsou vyrobeny pomocí speciální prodyšné membrány, která zajišťuje dostatečné větrání. Cyklistická bunda se od běžných bund odlišuje stejně jako poloha těla na kole. Cyklistické bundy by měly mít mírně delší rukávy, aby se při natažení rukou nezvedly manžety k loktům. Měly by mít zkrácenou přední část, která usnadňuje pohodlné šlapání, a protáhlou zádovou část, díky níž budou záda pevně chráněna před chladem.