Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kocour Aslan měl omrzliny, shnilé zuby a blechy: Zoufale ťukal na okno a prosil o záchranu

Autor: rc - 
10. ledna 2021
16:24

Šťastně skonči příběh zatoulaného kocoura Aslana z kanadského města Quebec. Zrzavý kocour, který měl omrzliny, zkažené zuby, blechy a rány na těle, se zničehonic objevil u jednoho z tamních domů a prosil, aby ho pustili dovnitř. Žena, která ho viděla za oknem, neváhala a pomohla mu. Zavolala do útulku, který se o něho postaral a našel mu nový domov!

Překvapeně zůstala stát žena žijící v kanadském městě Quebec. U jejího okna se zničehonic objevil zrzavý huňatý kocour, který seděl ve sněhu za oknem a tlapkou klepal na okno, aby ho pustila dovnitř. Kocour vypadal velice zuboženě a tak se rozhodla, že mu pomůže. Vyfotografovala ho a poslala fotku Marii Simardové, která vlastní útulek. Marie mu přispěchala na pomoc a vzala ho k sobě do útulku. Tehdy zjistila, jak zubožený kocourek je. Měl všude po těle omrzliny a na některých místech na těle krvácel. Měl zkažené zuby a trápily ho blechy a červy. Navíc trpí cukrovkou a má alergii. Statečného kocoura pojmenovala Aslan podle lva z Letopisů Narnie.

„Několik dní musel zůstat hospitalizován, aby se stabilizoval, než odešel do své pěstounské rodiny,“ uvedla Marie pro britský deník Daily Mail s tím, že příběh Aslana byl zveřejněn na sociálních sítích a odezva od lidí byla obrovská. Takřka okamžitě Aslan našel svůj nový domov. „Veterinář řekl, že Aslan byl tak nemocný a vyčerpaný, že by zimu nepřežil, kdyby mu nebyla věnována okamžitá pomoc,“ dodala Marie, která se domnívá, že Aslan zůstal na ulici poté, co ho opustili nezodpovědní majitelé. „Aslan je velmi láskyplná kočka. Zapomněl na svůj život na ulici, nepokouší se jít ven. Rád spí na svém polštářku a hrozně rád se mazlí,“ uzavřela Marie.

VIDEO: Žili ve vlastních výkalech. Úřady je odebraly, teď čtyři kočičí bratři hledají nové domovy

Video  Žili ve vlastních výkalech. Úřady je odebraly, teď čtyři kočičí bratři hledají nové domovy  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Ramita ( 17. ledna 2021 18:45 )

To je dobře, že se našla dobrá duše a pomohla, neboť v dnešním světě je málo lidí se soucitem ke zvířatům. Lidé se chovají jak nacisti, stačí se podívat na YouTube na videa z velkochovů, z množíren atd. je tam toho hodně. Uvidíte tam lidskou krutost a bezohlednost. Takové lidi odsuzuju a přeju jim to nejhorší. Tak je spíš zázrak, že má někdo soucit a pomůže.
A mimochodem peněz je dost, ale nesměli by se rozkrádat a nesmělo by být tolik chamtivejch lidí, pak by bylo na potřebu pro zvířata i děti.
A pokud lidi neuživí své děti, neměli by si je pořizovat, měli by být zodpovědní. Pak by nebyli plné dětské domovy atd.

baronessa ( 10. ledna 2021 17:16 )

I u nás prosí o záchranu stejní zoufalci. Nebuďte lhostejní!

frantacizek ( 10. ledna 2021 17:00 )

bobek

Zobrazit celou diskusi