Jeden z mnoha případů, které policisté v pátek řešili, byly drogy ve voze. Krátce po půl druhé odpoledne v Olšanské ulici v Praze 3 zastavila hlídka podezřelé vozidlo Volkswagen Passat. Řidičova nervozita donutila hlídku provést test na drogy, pozitivní výsledek potvrdil přítomnost amphetaminu, kokainu a opiátů.

Video
Video se připravuje ...

Zfetovaný řidič ve Volkswagenu převážel větší množství drog. Policie Čr

Policisté zároveň zkontrolovali, zda řidič v autě nemá nějaké drogy. Při pátračce jim pomohl pes, který je speciálně vycvičený na hledání drog. „Při prohlídce bylo nalezeno více než 6 gramů pervitinu, 2 gramy kokainu, několik tablet extáze a více než 20 gramů marihuany, a to vše v několika igelitových sáčcích. Z tohoto důvodu „péjáci“ muže omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Třiadvacetiletý řidič cizí národnosti je podezřelý ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu, za to si může posedět v base až dva roky

Ukradený Jaguar

K dalšímu případu vyráželi policisté téměř hodinu poté. Krátce před třetí hodinou odpolední si hlídka všimla vozidla značky Jaguar v Modřanské ulici v Praze 4. Ihned otočili směr jízdy a pálili za ním. Vůz byl totiž v ranních hodinách hlášen jako odcizený. Když řidič policisty zaregistroval, šlápl na plyn a snažil se ujet. 

Video
Video se připravuje ...

Řidič ukradl Jaguára při vloupačce do rodinného domu Policie Čr

Zjistilo se, že ke krádeži jaguára došlo den předtím, kdy zároveň došlo i k vloupání do rodinného domu ve Středočeském kraji. Třiačtyřicetiletý řidič byl odvezen na policii a z krádeže je podezřelý.

Žena (43), která v autě byla také, je v pátrání už od června minulého roku za majetkovou trestnou činnost, u sebe navíc měla větší množství drog. „ Z tohoto důvodu byla taktéž převezena na služebnu a je v tuto chvíli obviněna ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. Vozidlo Jaguar bylo navráceno zpět majiteli a celým případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté ze Středočeského kraje,“ uvedla mluvčí. 

Podobný případ téměř ve stejný čas řešili kolegové, kteří zastavili kradené vozidlo Fiat Ducato. Zloděj jej v pátek ukradl i s klíčky. Stejně jako v předešlém případě, i zde bylo auto rovnou ukradeno při vloupání do rodinného domu ve Středočeském kraji. 

Za volantem seděl cizinec, se kterým policisté už v minulosti zahájili správní vyhoštění pro trestnou činnost páchanou v minulosti,“ řekla Siřišťová. Testem na drogy se potvrdilo, že řidič je pod vlivem drog. Nyní mu hrozí až dva roky v base. 

Zákaz řízení a drogy

Policisté řešili několik případů řidičů se zákazem řízení a pod vlivem drog. První výtečník se zákazem řízení byl chycen v Bartolomějské ulici na Praze 1. „Řidiči, kteří za volantem neměli co dělat, jezdili i v severní Praze. Zkušenosti s tím mají policisté z místního oddělení Letňany, kteří zastavili v odpoledních hodinách „starého známého“ pod vlivem drog v Tupolevově ulici v Praze 9,“ uvedla Siřišťová. 

Pod vlivem drog řídili i dva řidiči ve Spálené ulici a na Václavském náměstí v Praze 1. Hlídka péjáků zastavila řidiče, který řídil taktéž zdrogovaný a zároveň měl zákaz řízení. U řidiče měli policisté podezření, že bankovky, které měl u sebe, jsou padělané. To se nepotvrdilo. 

Video
Video se připravuje ...

Muž vyhazoval z okna nebezpečné předměty Policie Čr

Nový rok a doznívání silvestrovských oslav se neobešel ani bez výtržnictví. Ve Stodůlkách sedmadvacetiletý muž vyhodil brzdový kotouč, autobaterii a skleněné lahve z okna. V Choratické ulici na Praze 4 zase dva sprejeři počmárali budovu penzionu. Hrozí jim až rok v base.

Fotogalerie
9 fotografií