Otřesný čin se stal v neděli 3. ledna v Záhřebské ulici v Praze 2. Před zraky svědků tam kolem šestnácté hodiny agresor mlátil ženu pěstmi do obličeje do té doby, než padla na zem. „Poté jí pomohl na nohy, a i přesto, že se aktivně bránila, ji usadil na zadní sedadla tmavého vozu s označením taxi,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský. 

V autě peklo pokračovalo, muž mlátil ženu dál, dokud mu neprozradila určité informace. O co přesně šlo, policisté nespecifikovali. Poté agresor vystoupil z auta a šel pro dvě nezletilé děti, se kterými pak společně odjeli pryč. 

Svědci, kteří drsnému incidentu přihlíželi, celou věc oznámili na policii. Policisté okamžitě vyrazili vůz hledat. Netrvalo dlouho a násilníka s celou jeho posádkou zastavili v nedaleké Italské ulici.

Dvě svědkyně

Muž byl zadržen a policie vyslechla několik svědků. Přesto jsou pro došetření celé věci klíčové další dvě ženy. „Jejich svědectví by mohla výraznou měrou přispět k objasnění celého incidentu a řádnému ukončení případu. Kolegové přivítají i další svědectví, případně záznamy z mobilních zařízení,“ uvádí Rybanský.  Za výtržnictví a omezování osobní svobody hrozí muži až dva roky vězení.