Po téměř roční práci odhalili pražští kriminalisté, že jeden z hlavních organizátorů je pětapadesátiletý muž, který se specializuje na pervitin. Druhý organizátor byl o deset let starší muž se specializací na kokain, který získával ze zahraničí. Drogy byly určeny především pro prodej v Praze a České republice. 

Video
Video se připravuje ...

Po téměř roční práci se kriminalistům podařilo rozkrýt síť dealerů drog Policie Čr

Organizátoři si pro skladování drog pronajali prostory v Praze 4. Tam také kriminalisté za pomoci zásahové jednotky oba dva muže ve dvou sousedících bytech zadrželi. „Při zadržení se bránili a kladli aktivní odpor. Další dvě osoby byly zadrženy po předchozích předávkách drog,“ řekla mluvčí policie Eva Kropáčová. 

„Kriminalisté při domovní prohlídce v bytech a ve společně pronajatých prostorech nalezli a zajistili 4,5 kg pervitinu, 300 g kokainu, přibližně 20 kg tablet sloužících k výrobě pervitinu. Dále zajistili krátké střelné zbraně, přibližně 1 milion korun, lis na zpracování drog, prostředky pro jejich vážení, dělení a jejich další úpravu, počítače, mobilní telefony a další věci,“ popsala Kropáčová. Prodejem a výrobou drog by si zločinci mohli vydělat až deset milionů korun!

Život v luxusu

Za prodej drog si muži žili na velmi vysoké úrovni. Drahá vozidla, šperky, značkové oblečení, luxusní dovolené v cizině - to vše za dealování drog. V případě odsouzení čtveřici hrozí až dvanáct let v base. 

„Díky velmi dobré spolupráci s Národnou kriminálnou agenturou Prezídia Policajného zboru Slovenské republiky – Odbor východ došlo k výměně důležitých informací o osobách, které se na uvedené trestné činnosti podílely, a podařilo se zmapovat distribuci drog i do zahraničí," uvedla Kropáčová. 

Fotogalerie
15 fotografií